Acompanyament

I ara què? Persones #peopleplacesstories

Escrit per PEU el . Publicado en Patrimoni

IMG 20161024 1218552


Moltes gràcies a tots. Les vostres aportacions a la pregunta “Què penses i sents que és el patrimoni cultural?” han fet possible l'inici d'un camí que ens està mostrant una visió del patrimoni molt més complexa i rica en la que les persones se situen en el centre.


Aquest projecte sorgeix en el marc de Patrimoni del Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I de Castelló. En aquesta primera fase hem rebut 47 aportacions. Algunes d'elles expressen mirades individuals i se cimenten en records, moments i elements tan preciosos com a personals. Altres aportacions ens han presentat visions de grups locals, col·lectius, associacions o institucions.


Són les comunitats patrimonials, que ens acosten a escenaris i projectes que giren al voltant del patrimoni fins a fondre's en processos vius i dinàmics en els quals la definició i manteniment de xarxes interpersonals són essencials. Totes aquestes veus dibuixen un mosaic europeu en el que han participat, fins al moment, Romania, Lituània, Itàlia, França, Portugal i Espanya.


Podeu veure les aportacions rebudes a la pregunta “Què penses i sents que és el patrimoni cultural?” en la web del projecte Patrimoni i en el hashtag #peopleplacesstories en Twitter i Facebook.

II Taller de Videomapping FAVA365-UJI. Inscriu-te!

Escrit per PEU el . Publicado en Activitats

Captura de pantalla 2018-03-16 a las 10.08.41

El Festival de les Arts de Vilanova d'Alcolea (FAVA365) amb la col·laboració del Servei d'Activitats Socioculturals (SASC), dins del seu Programa d'Extensió Universitària; organitzen la segona edició d'aquesta acció formativa que suma innovació, noves tecnologies i expressió artística.

En aquest taller, la creativitat i les imatges projectades transformen l'aparença del recolze en sofisticada animant volums que perden la seua estabilitat estàtica, la qual cosa fa d'aquesta tècnica una potent eina de comunicació per a convertir els missatges en experiències.

El curs serà impartit per Fran Pérez Rus, Llicenciat en Belles arts i Màster en “Art: Recerca i Producció” per la Universitat de Granada. Actualment compagina la seua producció artística amb la docència com a professor de videomapping en Escola Art Granada.

Festa de presentació del Cartel FAVA 2018 a Vilanova d’Alcolea.

Escrit per PEU el . Publicado en Activitats

Captura de pantalla 2018-03-16 a las 9.58.58

La jornada començava a les 11:30h del matí del passat diumenge amb una breu presentació de l'esdeveniment. La regidora de Turisme de l'Ajuntament de Vilanova d'Alcolea va compartir amb els assistents una descripció del FAVA, del que ha sigut i és per al poble de Vilanova, al costat d'una breu descripció de les activitats que estem desenvolupant o hem desenvolupat en aquest període anual 2017-2018.

Posteriorment vam poder gaudir de la resta d'activitats de l'esdeveniment, on l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Castelló va ser la protagonista principal, amb la seua exposició: ‘CYCLUS. Una salutació entre la floració de l'ametler i la del cirerer’.

D'igual forma, vam poder comptar amb la performance de l'artista malaguenya Kira Pérez, la que va mostrar a tots els assistents una mica del seu art "performer" més contemporani.

A més, també els més xicotets van participar amb nosaltres d'aquest dia tan especial, ajudant-nos a desvetlar o avançar una part de la programació prevista per a la Festa de Presentació del pròxim mes d'abril.

I, com no, aquest matí d'art va estar envoltada de bona música de la mà dels amics de The Funky Corner!

Estem molt agraïts per la participació i la recepció d'aquest esdeveniment Favero, on el poble de Vilanova, i visitants, van compartir amb nosaltres un matí replet d'art i emoció, cada qui portant amb si la seua millor màscara per a gaudir d'una copa de vi gratuïta de producció local.

Inscripcions obertes per a Mesa tècnica i PEU_Lab

Escrit per PEU el . Publicado en Mesa tècnica

Captura de pantalla 2018-03-16 a las 9.45.12

Un any més renovem el nostre compromís de treballar en xarxa facilitant la participació dels agents culturals en el Programa d'Extensió Universitària. Si esteu interessats i voleu implicar-vos en la construcció d'un PEU col·laboratiu i més proper a les necessitats i demandes del territori ho podeu fer de dues maneres:

- Participant en la Mesa Tècnica, l'espai de reflexió i debat on s'acorden les directrius que ha de seguir el PEU. Heu d'emplenar aquest formulari i enviar-ho abans del 30 de març.

- Participant en el PEU_lab, un laboratori d'idees, un espai de treball i aprenentatge cooperatiu per a transformar la informació en coneixement, promoure la participació comunitària i la transformació social en el territori PEU. Heu d'emplenar aquest formulari i enviar-lo abans del 30 de març.

Formar part de qualsevol dels dos espais de treball, us dona dret a participar en totes les activitats formatives del PEU sense pagar matrícula o amb descomptes especials, sempre que mantingueu el compromís i la participació en les convocatòries.

Proposta de "Visita Tècnica" PEU, 2018/Sud de França

Escrit per PEU el . Publicado en Formació tècnica

 Captura de pantalla 2018-03-15 a las 11.05.29

Si esteu interessats accediu al formulari de PRE-RESERVA on trobarem més informació de la visita i feu la pre-reserva abans del 20 de març.

La visita tècnica pretén conèixer de primera mà projectes culturals del Sud de França, acompanyats de tècnics de les comarques d'Osca i s'emmarca dins d'un triple objectiu:

- Conèixer iniciatives d'acompanyament professional lligades al desenvolupament territorial.
- Disposar d'exemples de bones pràctiques des del punt de vista de la viabilitat i sostenibilitat dels projectes culturals
- Establir enllaços entre agents culturals del sud de França, de la província d'Osca i de la província de Castelló.

Es tracta d'un viatge de quatre dies (tres nits) amb base en les ciutats de Saint Gaudens, Tolosa de Llenguadoc i Carcassona.

PEU UJI en Encontre Xarxes Socials i Museus.

Escrit per PEU el . Publicado en Activitats

 Captura de pantalla 2018-03-13 a las 7.26.13

Aquest cap de setmana el PEU va participar en la trobada "Xarxes socials en Museus i Centres d'Art", organitzat pel MUSAC (Museu d'Art Contemporani de Castilla y León) en la ciutat de León. La trobada va comptar amb la presència d'importants ponents, com el fotògraf i expert en història de la fotografia Joan Fontcuberta, el productor Féliz Pérez-Hita, l'escriptora Belén Gopegui, la periodista experta en digital Marta Peirano, l'igualment expert Jose Luís de Vicente i l'experta en art Susana Blas.

Les ponències es poden dividir grosso modo en dues línies temàtiques: les imatges en la xarxa i el seu potencial simbòlic i de poder i les privadesa i ús de les xarxes socials com a exercici de poder privat. Encara que tots els ponents van tractar tots dos temes, l'aquesta primera línia va ser tractada per Fontcuberta, amb el seu coneixement enciclopèdic de la fotografia, Pérez-Hita (que va dir alguna cosa tan obvi com a poc tractat: el masclisme no és discursiu, sinó que opera fonamentalment sobre la base d'imatges) i Susana Blas. Joan Fontcuberta va tractar el tema de les imatges en la xarxa, com eixes imatges han anat canviant a "auto imatge" i com s'omple la xarxa d'imatges repetides. Proposa de fet una "ecologia de la fotografia", en la qual no es repetisquen fins a l'aborriment imatges que ja han sigut fetes. Posa com a exemple la càmera que, geolocalitzada, "es nega" a fer fotos en llocs "sobrefotografiats".

Es va celebrar la Fira de la Informació 2018

Escrit per PEU el . Publicado en Activitats

20180222 100244

Amb gran assistència d'empreses i una representació institucional es va celebrar la Fira de la Informació PEU de l'any 2018. Com en anys precedents, la Fira es va celebrar en les dependències històriques de Diputació de Castelló en la Plaça de les Aules. Les empreses participants ja a primera hora del matí estaven muntant en la sala les seues taules amb la informació que oferirien després a agents de desenvolupament local, representants polítics i públic en general.

L'acte va començar amb una inauguració per part de Diputació, amb la presència del seu president, Javier Moliner, i també de la Universitat Jaume I, representada pel seu rector Vicent Climent. A tots dos agraïm des del PEU la seua presència per a reforçar la Fira (i per tant al PEU). Tots dos van realçar en els seus discursos la importància del PEU com a teixidor de xarxes culturals en la província, així com la solidesa d'un Programa d'Extensió Universitàría consolidat ja per dècades de treball en la província.

Avui parlem amb... Gemma de l'Amo, tècnica del Parc Natural de la Serra d'Espadá.

Escrit per PEU el . Publicado en Activitats

Captura de pantalla 2018-02-26 a las 9.45.11

Pregunta: Hola Gemma, bon dia


Gemma (Resposta): Bon dia

 

Pregunta: Estàs col·laborant amb el programa d'extensió universitària, veritat?


R: Sí, en el projecte d'Acompanyament, en concret amb Ángel Portolés com a tutor.


P: Com vau conèixer el projecte?


R: Jo quan vaig arribar a treballar al Parc el projecte ja s'estava iniciant. Una companya que treballava ací abans, Lucía Doñate, va fer un Màster en Desenvolupament Rural, en la UJI. I a partir del Màster va sorgir la idea de fer alguna cosa, com a treball final de Master, relacionant Universitat i Parc Natural. És cert que hi havia ja una iniciativa de Consellería, una espècie de fira anomenada "Trobada dels pobles del Parc Natural" que el seu objectiu era donar a conèixer el parc recentment creat (1998). Llavors, sobre la base d'aqueix Màster es va començar a treballar perquè aqueixa trobada dels pobles fóra una mica més que una fira. Però, com deia, jo vaig enxampar ja el projecte iniciat. Jo vaig començar a treballar ací en el 2006, quan el projecte estava iniciat. Es van celebrar dues trobades, en 2001 i 2002 i després es van deixar de fer. Es va parar un temps, però es va tornar a reprendre arran del Màster, a proposta entenc que de Lucía i amb el suport de l'adreça del Parc Natural.

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural