People

Terres de Cruïlla. Itinerari 6: Negocis d'ara i d'abans a la Sénia

Written by Super User on . Posted in Patrimoni

L’objectiu de l’activitat és conèixer l'evolució del sector serveis de la Sénia al llarg del segle XX.

foto 2. Fonda la Morena cap a 1920

Sortirem des de la Placeta de l'Església i farem un recorregut pels canvis en l'estructura econòmica, social i urbana de la Sénia al llarg del segle XX. Podrem veure alguns establiments que s'han conservat fins a l'actualitat en actiu, altres que ja han tancat però es conserven, etc. Un diàleg entre negocis d'abans i d'ara que ens permetran entendre millor el present de la nostra població i reviure l'activitat que tradicionalment ha caracteritzat el centre històric de la Sénia.

Terres de Cruïlla. Itinerari 6: Negocis d'ara i d'abans a la Sénia
La Sénia, 25 d’agost de 2016, dijous
18.30 h. Placeta de l’Església de la Sénia.
Durada aproximada: 1.30 hores.

Fotografia: Antiga fonda la Morena al carrer Primer de Maig

Itineraris Terres de Cruïlla 2016

Memòria oral i participació ciutadana per a fer de València la primera-ciutat museu del patrimoni immaterial

Written by PEU on . Posted in Activitats

Tradueixen al valencià els contes de Blasco Ibáñez per a finançar un innovador projecte de turisme cultural
 
José López Camarillas i Raúl Pérez, de la productora Arriers Media, s'han proposat convertir a València en la primera ciutat-museu del món dedicada al patrimoni immaterial. Un projecte multidisciplinari on les TIC, el turisme, la història, la antropologia i la gestió cultural uneixen forces per fomentar la participació ciutadana i dinamitzar turísticament els barris de la capital mitjançant els relats de Blasco Ibáñez ambientats en ells.
 
Barri a barri, llegenda a llegenda, costum a costum. Arriers recopilarà tota la memòria oral de la ciutat i la posarà en valor amb una aplicació mòbil que permetrà conèixer in situ els detalls d'una València alternativa a la dels paquets turístics: la València de Blasco Ibáñez.
 
En cadascun dels 31 espais a dinamitzar, es rodarà i adaptarà al context actual, junt al teixit associatiu del barri, un conte blasquista amb qualitat de cinema. Els curts només seran visibles, mitjançant la App, en els llocs en els quals estan ambientats els relats.
 
Captura de pantalla 2016-07-26 a las 10.44.38
 

Terres de Cruïlla. Itinerari 5: Nucli urbà de Rossell

Written by Super User on . Posted in Patrimoni

L’objectiu és fer un recorregut per les parts més importants del nucli històric del poble, tot fent referència a diferents esdeveniments històrics que s’hi relacionen.

Rosell 015

Incidirem especialment en el nucli més antic (la Vila), les edificacions més importants que s’hi conserven (Església, antiga Casa de la Vila...) i recorrerem els carrers adjacents a l’antiga murada. Alguns dels esdeveniments més importants de la història rossellana es donen entre aquests carrers i edificacions, però sobretot hi hem d’intentar copsar les pulsions diàries d’una gent que maldava per sobreviure-hi de la millor manera possible en funció de cada època.

Terres de Cruïlla. Itinerari 5: Nucli urbà de Rossell
Rossell. 10 d’agost de 2016, dimecres
9 h. Plaça de l’Ajuntament de Rossell.
Dificultat baixa.

Itineraris Terres de Cruïlla 2016

Resultats: Mesa tecnica virtual 2016

Written by PEU on . Posted in Mesa tècnica

La Mesa Tècnica Virtual del PEU de la setmana passada, va comptar amb la participació d'alguns tècnics del territori als fils de discussió. Pensem que ha sigut una experiència molt positiva i continuarem repetint-la en el futur.  Aquí teniu les vostres contribucions a la taula tècnica d'aquest any 2016:

Moltes gràcies pel treball!

 MTI XERT

 (Fotografia: PEU. Mesa técnica en Xert)

HUESCA: IMPRESSIONS D'UN VIATGE I D'UNA EXPERIÈNCIA

Written by PEU on . Posted in Formació tècnica

 
La visita tècnica a Huesca ha resultat molt positiva, i no sols per els projectes tan interessants que hem pogut visitar, o les experiències que ens han contat sobre gestió cultural, si no que a més hem pogut gaudir d'un temps junts. I això és molt important per al nostre treball!
 
I és per això que en lloc que contar-vos pas a pas el nostre recorregut, hem pensat que era millor llegir les impressions dels que ens les han volgut enviar. Per a començar us donem les gràcies als que heu aprofitat uns minuts de les vostres vides per a contar-nos qué us ha semblat aquest viatge experiencial. A la resta, us convidem que ho feu quan pogueu i anirem editant aquest article.
 
Priscila: La experiencia ha sido totalmente positiva, guardo un montón de imágenes en la retina y muy buenas sensaciones en el cuerpo puesto que comprobé como los técnicos y los políticos de la zona estan súper concienciados y trabajan juntos y en la misma dirección, es por eso que han llegado tan lejos. Fue un placer conocer en persona al alcalde de Alquézar y ver su nivel de implicación con su territorio y no solo a nivel local, todos tienen muy claro que hay que trabajar sobre el territorio a nivel supramunicipal y los resultados eran visibles.
Profesionalmente aprendí mucho y así lo he transmitido a los concejales de mi ayuntamiento y personalmente también, me encanta la zona y posiblemente volveremos.
 
07 UJI ALQUEZAR
Visita a Alquézar guiats per Mª Nieves Juste, tècnica de Patrimoni de la comarca de Somontano.
 

Taller “El projecte de catalogació de fotografies antigues” a Vilafamés

Written by Super User on . Posted in Patrimoni

Els dies 28 i 29 de juliol tindrà lloc a Vilafamés el Taller “El projecte de catalogació de fotografies antigues”. Aquest taller forma part de l'oferta formativa del projecte Patrimoni del Programa d'Extensió Universitària de la UJI.

IMG 20160721 184151

Aquest taller pretén oferir als interessats un punt de partida per a conèixer i posar en valor el patrimoni fotogràfic de la població. Els objectius d'aquesta formació són reflexionar sobre el valor del patrimoni cultural del nostre poble, conèixer i utilitzar la catalogació com a eina d'aproximació i defensa del patrimoni i asseure les bases per a un futur projecte sobre patrimoni fotogràfic a Vilafamés.

 

La formació en xarxa del PEU, al teu poble en agost. Agost 2016

Written by PEU on . Posted in Formació@xarxa

Ara que en breu comença el mes d'agost continuem informant-vos de les dates i dades més importants de les activitats de Formació@xarxa del PEU-UJI, amb la finalitat de que es conegui el treball dels tècnics que treballen a aquest municipis així com de les associacions que en ocasions s'acullen les activitats, i de les empreses que les realitzen. 

Activitats que començaran al mes de agost:

Torre d'En Domènech. Deu claus per a una alimentació sostenible. Divendres, 5 de agost, 19:00 – 20:00

Rossell. Salut, alimentació ecològica i consum responsable. Dimarts , 9 de agost, 19:00 – 20:00

Forcall. Quant coneixes el teu sòl pelvià?. Dimarts, 16 de agost, 18:00 – 20:00

- Forcall. Quant coneixes el teu sòl pelvià? (2). Dimarts, 23 de agost, 18:00 – 20:00

Taller dOlocau del Rei 2

Foto: Taller "Salut, alimentació ecològica i consum responsable" de Centro Ecológico Naturalia, en Olocau del Rei (2015)

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural