People

El PEU participa en la Comissió d'Ús Públic del Parc Natural de la Calderona

Written by Super User on . Posted in Patrimoni

Dijous 20 d'octubre va tindre lloc, a l'alberg dels fanciscans de Sant Esperit de la Muntanya de Gilet, la reunió de la Comissió d'Ús Públic del Parc Natural de la Calderona. El Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I de Castelló va estar representat amb l'assistència d'Ángel Portolés com a coordinador del projecte Patrimoni.

IMG 20161020 165713

Taller “Comunitats patrimonials”: Instruccions d'ús

Written by Super User on . Posted in Patrimoni

Dijous 27 d’octubre a partir de les 9:30 h. tindrà lloc el taller “Comunitats Patrimonials”. Aquest taller forma part del Congrés Internacional d'Educació Patrimonial #CIEP3.

Començarem aquest taller amb una doble aproximació al concepte de “Comunitats patrimonials”. La primera d'elles partirà de la presentació del projecte Patrimoni del Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I de Castelló com a exemple de xarxa de comunitats patrimonials. El segon punt de partida ho estem construint entre tots responent a la pregunta “Què és per a tu una comunitat patrimonial?” en #comunidadesciep (twitter) i en els comentaris a les notícies publicades.

noticia 2

FAVA365 en el II encuentro "Cultura y Ciudadanía"

Written by PEU on . Posted in Activitats

El pasado día 14 de octubre llegábamos al II Congreso de Cultura y Ciudadanía (Madrid) algunos miembros del grupo promotor FAVA365, al aparecer el proyecto en una de las comunicaciones que se presentaba en el encuentro. Se trata de la comunicación que nuestro tutor, Angel Portolés (UJI) presentaba sobre el proyecto Patrimonio y las iniciativas culturales y patrimoniales que tutoriza. Su intervención estaba prevista para la jornada vespertina del último día, 15 de octubre.Entre medio, un puñado de experiencias muy interesantes de diversos ámbitos y temáticas. La gran mayoría enfocadas al mundo urbano, pero algunas llevadas a cabo en zonas rurales, similares al entorno y con los retos característicos que encuentro en una zona rural, como Vilanova de Alcolea.

Captura de pantalla 2016-10-21 a las 9.36.25

(Foto: PEU)

Taller Comunitats Patrimonials. III Congrés Internacional d'Educació Patrimonial

Written by Super User on . Posted in Patrimoni

Dijous 27 d'octubre i en el marc del III Congrés Internacional d'Educació Patrimonial – CIEP3 tindrà lloc el taller “Comunitats Patrimonials”, impartit per Ángel Portolés, coordinador del projecte Patrimoni - PEU de la Universitat Jaume I.

Aquest taller se suma a la completíssima programació de CIEP3 que, en aquesta tercera edició, se centrarà en l'anàlisi de l'acció, la innovació i la reflexió en el camp de l'educació patrimonial a partir de l'anàlisi de projectes educatius actius que estan generant un moviment de l'Educació Patrimonial cap a postures més participatives, inclusives i socials.

Taller Comunitats Patrimonials

IMG 20160528 182001

Conclussions III Jornades tècniques de professionals del desenvolumpament local. Octubre 2016

Written by PEU on . Posted in Activitats

 

Captura de pantalla 2016-10-19 a las 10.22.15

Des d'ADLYPSE-Castelló es va consensuar la temàtica de la jornada al voltant dels pactes territorials per l'ocupació davant de la necessitat i la incidència actual de remarcar la participació concreta dels agents regionals i locals en les estratègies de desenvolupament territorial.
El plantejament d'abordar estes accions territorials a través de la creació de xarxes, de grups de treball, de meses tècniques que interrelacionen les AAPP, agents socials i econòmics, persegueix millors resultats, més adients a les necessitats del territori, dels empresaris, emprenedors i desocupats, amb actuacions consensuades i efectives, i que es tradueixen en resultats tangibles de desenvolupament local.

Textures del meu poble-Costur. Gaudim del patrimoni amb tots els sentits

Written by Super User on . Posted in Patrimoni

El Grup d'Estudi del Patrimoni de Costur organitzem una activitat a l’escola del poble el pròxim 24 d’octubre. Es tracta d’una jornada per a donar a conèixer als alumnes el medi que els envolta. Aquesta activitat inclou un itinerari didàctic i un taller posterior on tractarem aspectes relacionats amb l’entorn físic i social de l’alumnat, el medi ambient i el contacte amb el seu patrimoni. Per a aquesta última acció comptarem amb la col·laboració del Museu de Ceràmica de l’Alcora, unint el patrimoni i la ceràmica a través d’una activitat amb caràcter participatiu i divulgatiu.

Entre els objectius d’aquesta activitat destaquem la importància de conèixer l’entorn de Costur i el paisatge per a empoderar el territori i a les seves gents i conèixer els usos tradicionals i actuals del territori per a incidint en els valors naturals i socials del paisatge natural i agrícola. Juntament amb aquests dos, aquesta activitat pretén aproximar als participants al material ceràmic i descobrir les textures com a element estètic i funcional.

Itinerari didàctic

IMG 20161017 135510

Una anotació sobre el Seminari Internacional Paisatges culturals en la llista de patrimoni mundial. 2016

Written by PEU on . Posted in Patrimoni

Una altra manera de fer les coses és possible. Una anotació sobre el Seminari Internacional sobre Paisatges culturals en la llista de patrimoni mundial
 
El passat 30 de setembre el Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I va participar el Seminari Internacional sobre Paisatges culturals en la llista de patrimoni mundial. Aquest seminari ha sigut organitzat per la Universitat Jaume I i la Fundació Universitat Empresa (FUE-UJI) amb la col·laboració de Diputació de Castelló i Generalitat Valenciana. L'objectiu del seminari ha sigut avançar en el debat sobre els territoris patrimonials (paisatges i itineraris culturals) des de la perspectiva de la Unesco, amb una especial atenció als paisatges i recursos patrimonials del territori del Penyagolosa (Castelló).
 
14 2016 vt altura pacomas05

I Jornada sobre el Patrimoni de Vilafamés: el nucli històric

Written by Super User on . Posted in Patrimoni

Els dies 15 i 16 d'octubre, tindrà lloc a Vilafamés la I Jornada sobre el Patrimoni de Vilafamés, centrada en el nucli històric.

jornada vilafames2016

En esta Jornada sobre el Patrimoni de Vilafamés es plantejaran els problemes i possibles solucions sobre una part del patrimoni local, el nucli històric, la zona declarada BIC. Es tractaran aspectes relacionats amb la protecció, restauració, conservació, difusió i presa de consciència dels béns patrimonials. Comptem amb ponents molt especialitzats, acadèmics i professionals de reconeguda solvència que ens informaran de diferents aspectes relacionats amb el nucli antic de Vilafamés.

Teniu tota la informació, horaris i inscripció a aquest enllaç: I Jornada sobre el Patrimoni de Vilafamés: el nucli històric

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural