People

Patrimoni-PEU participarà en la II Trobada Cultura i Ciutadania (Madrid)

Written by Super User on . Posted in Patrimoni

Els dies 13 i 14 d'octubre tindrà lloc a Madrid la II Trobada Cultura i Ciutadania i el projecte Patrimoni del Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I de Castelló participarà en l'apartat de Presentació de projectes i experiències.

La participació de Patrimoni en la II Trobada Cultura i Ciutadania és el resultat d'una convocatòria pública de projectes en la que van participar més de 300 iniciatives i en la qual finalment han sigut seleccionats 30 projectes culturals.

II Trobada Cultura i Ciutadania

foto

En 2016 la trobada dirigeix la seua mirada cap a una realitat polièdrica i amb múltiples derives semàntiques: el TERRITORI. Aquest inclou, necessàriament, l'esfera del local, encara que va més enllà en la mesura en què porta implícita una dimensió relacional que emfatitza els intercanvis, negociacions, interseccions i fluxos que es produeixen –o viuen en estat de latència- en un determinat espai cultural. Més enllà de la ciutat o municipi la cultura s'expressa també a partir d'espais de trobada i teixits de relacions que sobrepassen i transcendeixen l'estrictament local. A partir d'aquesta anàlisi pares com centre-perifèria, global-local o urbà-rural rebutgen qualsevol caràcter absolut o antagònic, i apareixen més aviat com a realitats ambigües i polisèmiques, en constant redefinició, basades no tant en atributs definitoris com en relacions i processos. El territori és, també, una realitat flexible en termes espacials i simbòlics, que pot expandir-se o contraure's segons els moments, circumstàncies i interessos concrets.

Tota la informació en: II Encuentro Cultura y Ciudadanía

La Todolella es prepare per a rebre als membres de la Mesa tècnica de la Universitat Jaume I.

Written by PEU on . Posted in Mesa tècnica

La Todolella es prepare per a rebre als membres de la Mesa tècnica de la Universitat Jaume I. Tenim les pastes preparades, el café imprescindible, però també el xarrupet de vi dolç, que és del que cal acompanyar unes pastes, us esperarem al Guerrer l'hostal restaurant municipal actualment regentat per un jove emprenedor local que coneixereu, a ell i la seua cuina, bo de bo. Al Guerrer  farem la trobada primera de l'intens dia que gaudirem a La Todolella.

El guerrer la todolella

(Hotel rural El Guerrer de La Todolella)

Assemblea 2016 de Grups Locals de Patrimoni – PEU.

Written by Super User on . Posted in Patrimoni

L'Assemblea de Grups de Patrimoni és l'espai en el qual es revisa, de manera anual i general, el projecte i les seues línies estratègiques per a reflexionar sobre el seu estat i recorregut des de l'horitzontalitat que caracteritza al projecte. Des de fa tres anys, l'Assemblea té lloc en el marc de la Jornada d'Investigació del Patrimoni de juliol.

Les conclusions que plantegem en aquest document són fruit de les intervencions realitzades en l'Assemblea i se sumen a les aportacions d'anys anteriors per a, entre totes, definir les línies estratègiques del projecte Patrimoni – PEU per al pròxim cicle.

Assemblea 2016 de Grups Locals de Patrimoni – PEU.

08 peu2

III JORNADA TÈCNICA DE PROFESSIONALS DEL DESENVOLUPAMENT LOCAL 2016: 7 d'octubre 2016

Written by PEU on . Posted in Activitats

Desarrolo

Aquesta jornada, com les anteriors, ha estat organitzada per l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local i ADLYPSE Castelló, amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, SERVEF, Diputació de Castelló, FEPRODEL i el Programa d’Extensió Universitària de SASC-UJI.L’objectiu de la tercera edició és abordar els pactes territorials amb l'objectiu de conèixer les relacions entre administracions públiques, agents socials i econòmics per a l'impuls del desenvolupament econòmic, social i l'ocupació en els territoris, remarcant la participació concreta dels agents regionals i locals.La Xarxa de Treball Tècnic de PEU està en gran mesura formada per Agents de Desenvolupament Local, que són aquells professionals dedicats a la planificació, gestió, desenvolupament i estudi d'iniciatives de dinamització territorial, fomentant l'ocupació i la promoció econòmica, social i ambiental en l'àmbit local, prenent com a base el potencial endogen del propi territori. A ells va dirigida aquesta jornada, però considerem que pot ser de l'interès d'altres professionals vinculats al desenvolupament territorial, com alcaldes i regidors, tècnics de cultura, patrimoni, joventut, treballadors socials i també a professionals de l’educació per a adults.

Data límit d'inscripció: 3 d'octubre. Inscripció ací.

La formació en xarxa del PEU, al teu poble en octubre 2016

Written by PEU on . Posted in Formació@xarxa

Vilanova dAlcolea 3

Foto: Taller de mapeig col·lectiu a Vilanova, juliol 2016.

Ara que en breu comença el mes d'octubre continuem informant-vos de les dates i dades més importants de les activitats de Formació@xarxa del PEU-UJI, amb la finalitat de que es conegui el treball dels tècnics que treballen a aquest municipis així com de les associacions que en ocasions s'acullen les activitats, i de les empreses que les realitzen. Activitats que començaran al mes de octubre:

Galeria Fotogràfica de la XI Jornada de Patrimoni – PEU

Written by Super User on . Posted in Patrimoni

El passat 23 de juliol va tindre lloc, a la Llotja del Cànem, seu de la Universitat Jaume I a Castelló, la XI Jornada d’Investigació del Patrimoni Cultural. La Jornada anual de Patrimoni es concep com a espai de trobada de grups locals i interessats a conèixer i donar a conèixer el seu patrimoni cultural.

01 maria1

La XI Jornada va començar amb les ponències de Sara González Cambeiro “Participació, pluralitat i socialització: la gestió del Patrimoni Immaterial en Labrit Patrimoni” i de Diana Sánchez Mustieles “Patrimoni Industrial per a tots els públics”. El matí es va completar amb el Taller “Claus per a socialitzar el nostre patrimoni cultural” i amb la presentació del número 8 de Memòria Viva, la revista anual del projecte Patrimoni-PEU de la Universitat Jaume I.

Ja per la vesprada, va tindre lloc l'Assemblea de Patrimoni i les comunicacions de Rosa Bautista “Aproximació al patrimoni d'un territori a través de l'estudi dels camins ramaders: l'exemple de Castelló de la Plana”, Pablo Altaba Tena “Els camins del Penyagolosa: Conèixer el territori mitjançant la participació veïnal”, Neus Chillida Zaragozá “Tots els llocs parlen de tu” i David Porcar Díaz “El Museu Pedagògic en xarxa i compromès amb els pobles de Castelló”.

En aquest enllaç podreu trobar la Galeria Fotogràfica de la XI Jornada de Patrimoni.

Imatge: M.Cervera

El projecte Patrimoni – PEU de la UJI es suma a la xarxa HESIOD - Observatori d'Innovació Social i Patrimoni Cultural.

Written by Super User on . Posted in Patrimoni

El projecte Patrimoni – PEU de la Universitat Jaume I de Castelló es suma a la xarxa HESIOD de projectes socialment innovadors en el camp del patrimoni cultural. Hesiod és part d'un projecte de recerca de Jesús Fernández Fernández sense finalitats de lucre i desenvolupat en les universitats d'Oxford i UCL (University College de Londres). Hesiod es defineix com un espai obert per a investigar, aprendre i compartir idees socialment innovadores en patrimoni cultural.

El projecte HESIOD
hesiod

Recomanacions PEU. Convocatòries d'interès en dates pròximes. 2016

Written by PEU on . Posted in Activitats

Com és habitual, us oferim una xicoteta mostra avançada dels congressos interessants sobre cultura i patrimoni que es realitzaran l'any 2016. Aquesta llista s'anirà actualitzant amb successius lliuraments detallats per mesos. Alguns dels congressos poden ser accessibles via streaming, o en alguns casos es podrà accedir a les actes/videos del congrés de manera lliure.
 
Captura de pantalla 2016-09-15 a las 11.42.50
 

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural