Acompanyament

Art en el territori. L'Agència Valenciana de Turisme incorpora a la seua oferta projectes com FAVA365, Sincronies, etc

Escrit per PEU el . Publicado en Activitats

Captura de pantalla 2018-01-17 a las 10.43.29

La Agència Valenciana de Turisme ha incorporat l'oferta cultural de l'interior de la Comunitat Valenciana a l'oferta turística del territori rural per a contribuir així al seu desenvolupament turístic. D'aquesta manera, la Generalitat està treballant en una nova iniciativa turística, la Xarxa de centres d'art contemporani de l'entorn rural.

En la província de Castelló s'incorporen a la xarxa el Museu d'art contemporani Vicente Aguilera Cerní de Vilafamés, que actua com a centre impulsor de la Xarxa; la galeria Tràfic d’Art, també a Vilafamés; Collblanc- Espai d’Art de Culla, la Senda de l’Art a la Serra d'en Galceran i el museu dedicat a l'obra de l'artista Tomás Roures, -Amics de l’art d’en Roures-, a Les Coves de Vinromà, que des del passat mes s'ha incorporat en un nou edifici que alberga la seua obra.

S'incorpora també a la Xarxa com a espai expositiu la Sala 30, en l'aeroport de Castelló, on s'han habilitat dues sales on es mostraran obres procedents del Museu de Vilafamés.

A més dels centres d'art, s'incorporen a la Xarxa esdeveniments artístics temporals organitzats periòdicament, com el FAVA 365 de Vilanova d'Alcolea (festival d'art multidisciplinari amb temàtiques diferents en cada edició); Imaginària, fotografia a la primavera, festival localitzat en diferents municipis de la província, o DIPCAS Photo, exposicions fotogràfiques de caràcter itinerant.

Formen part de la Xarxa de centres d'art contemporani diferents iniciatives artístiques relacionades amb l'anomenat Street Art realitzades en entorns urbans com són el Museu inacabat d'art urbà de Fanzara, on el mateix poble es converteix en un espai expositiu, i el CÍTRIC de Torreblanca, amb el grafit com a protagonista.

Per a últim, quant a la província de Castelló, la xarxa incorpora dues iniciatives relacionades amb l'anomenat land art (corrent d'art contemporani conegut com a art de la construcció del paisatge) com són Enclave Land Art, en Vistabella, on les obres s'exposen amb caràcter permanent en l'entorn forestal de Vistabella, foses amb l'entorn natural, i una intervenció artística que es conserva del Projecte Sincronies, en el municipi de Benlloch.

 

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural