Acompanyament

Exitosa assistència de públic a les II Jornades de Nova Ruralitat

Escrit per PEU el . Publicado en Activitats

Captura de pantalla 2018-01-30 a las 9.57.29 1

"La Nova ruralitat és una forma de llegir i entendre una ruralitat actual, en clau de present, viva i activa, innovadora i amb futur. Una ruralitat marcada per un entorn específic, sovint desfavorable, però amb persones d’allò més actuals i transformadores en les seues feines i en les seues vivències."

Les II Jornades de la Nova Ruralitat, en Benlloc, en les quals participa el PEU de la UJI són unes jornades de treball i divulgació sobre la problemàtica, les causes i les possibilitats de la vida en el món rural, d'una manera que els organitzadors defineixen com una "Nova Ruralitat". Són dies intensos de compartir experiències on es va poder assistir a molt diferents i valuosos testimoniatges, no solament de projectes ja realitzats, sinó de processos. Compartir com a base d'una esperança de futur per al món rural.

Més de 100 persones als actes del primer dia de jornades. Èxit d’assistència  a les II Jornades d’Afirmació de la Nova Ruralitat que es va realitzar els dies 30 de novembre i 1 de desembre a l’Auditori Municipal de Benlloc.

Ponents i participants van gaudir i aprendre a través de les tres taules rodones que es van celebrar. Els principals temes que hi havia sobre la taula i que es va debatre són el despoblament, la cultura i dinamització social a través de la societat civil en espais rurals i també l’impacte que deixa la cultura als espais rurals.

L’exitosa assistència es va fer palés en una gran participació en forma de debat després de cada una de les intervencions. Preguntes i observacions per part del públic cap als professionals i a l’inrevés, on es van compartir opinions i experiències.

Captura de pantalla 2018-01-30 a las 9.57.05

Al Showcast els assistents van conéixer 10 iniciatives culturals nascudes i desenvolupades a espais rurals, i que assentades a altres llocs perdrien la seua essència. Els participants van ser FAVA 365, Macvac de nord a sud, Jornades de la Plana de l’Arc, Rural Co, FES Espadà, Mostra de teatre Capsigrany, Enclave Land Art, l’Aplec del Ports i Aplec del Penyagolosa.

D’aquesta manera, Benlloc es converteix en el centre de la reflexió al voltant de la Nova Ruralitat, amb la intenció d’alliberar la ruralitat d’una visió negativa i anquilosada i afirmar que la situació real del món rural és constructiva i dinàmica. En definitiva, reivindicar que l’entorn rural és una realitat ideal per encetar nous projectes culturals, laborals i vitals.

Un primer video resum de les jornades en clau musical ACÍ

En breu els videos complets de les jornades, amb totes les taules i participants.

 

 

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural