Activitats sobre agricultura regenerativa a Benlloch

Escrit per PEU el . Publicado en Àrees estratègiques

 
Dissabte 21 de maig, el professor Pinheiro va fer una introducció a l'agricultura regenerativa a l'Auditori de Benlloch. En aquesta va explicar els principis i les tècniques de conreu profundament respectuoses amb el medi ambient i amb el ritmes naturals, sense perdre productivitat. A la xerrada van assistir mig centener de persones, moltes d'elles vingudes de lluny per assistir a una de les poques xerrades que Pinheiro farà a l'Estat espanyol. 
Diumenge 22, durant tot el dia, Pinheiro va fer un curs introductori a la cria del porc "a camp", és a dir, basant-se en l'establiment dels porcs en camp i treient-los d'instal·lacions tancades, difícils de mantenir i que els fan la vida difícil. El curs pot ser considerat tot un èxit atès que les 40 persones assistents van intervindre sovint amb dubtes i demandes de clarificacions, car hi havia una forta presència de professional en actiu, molts d'ells joves que estan buscant noves fòrmules per a la cria d'animals de manera ecològica i respectuosa. 
La xerrada i el curs va ser organitzada per l'Ajuntament de Benlloch, l'Associació per l'Agricultura Regenerativa Ibèrica i va rebre el suport del Programa d'Extensió Universitària de l'UJI, la Unió de Llauradors i Cuinatur.

Curs-Pinheromenut

Xavi Ginés

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural