Proposta de "Visita Tècnica" PEU, 2018/Sud de França

Escrit per PEU el . Publicado en Formació tècnica

 Captura de pantalla 2018-03-15 a las 11.05.29

Si esteu interessats accediu al formulari de PRE-RESERVA on trobarem més informació de la visita i feu la pre-reserva abans del 20 de març.

La visita tècnica pretén conèixer de primera mà projectes culturals del Sud de França, acompanyats de tècnics de les comarques d'Osca i s'emmarca dins d'un triple objectiu:

- Conèixer iniciatives d'acompanyament professional lligades al desenvolupament territorial.
- Disposar d'exemples de bones pràctiques des del punt de vista de la viabilitat i sostenibilitat dels projectes culturals
- Establir enllaços entre agents culturals del sud de França, de la província d'Osca i de la província de Castelló.

Es tracta d'un viatge de quatre dies (tres nits) amb base en les ciutats de Saint Gaudens, Tolosa de Llenguadoc i Carcassona.

Formació Tècnica: "visual thinking"

Escrit per PEU el . Publicado en Formació tècnica

Captura de pantalla 2017-03-17 a las 11.24.53

(Imatge: Pedro Cifuentes)

Seguint l'habitual activitat de programar activitats de formació tècnica, us presentem la pròxima proposta centrada en l'ús del  "visual thinking" o pensament visual i que serà impartit per Pedro Cifuentes. El "visual thinking" o pensament visual consisteix en l'ocupació de dibuixos fàcilment recognoscibles i de fàcil execució que s'uneixen mitjançant l'ocupació de mapes mentals amb l'objecte d'il·lustrar idees, identificar problemes, resoldre'ls, i moltes altres coses.

HUESCA: IMPRESSIONS D'UN VIATGE I D'UNA EXPERIÈNCIA

Escrit per PEU el . Publicado en Formació tècnica

 
La visita tècnica a Huesca ha resultat molt positiva, i no sols per els projectes tan interessants que hem pogut visitar, o les experiències que ens han contat sobre gestió cultural, si no que a més hem pogut gaudir d'un temps junts. I això és molt important per al nostre treball!
 
I és per això que en lloc que contar-vos pas a pas el nostre recorregut, hem pensat que era millor llegir les impressions dels que ens les han volgut enviar. Per a començar us donem les gràcies als que heu aprofitat uns minuts de les vostres vides per a contar-nos qué us ha semblat aquest viatge experiencial. A la resta, us convidem que ho feu quan pogueu i anirem editant aquest article.
 
Priscila: La experiencia ha sido totalmente positiva, guardo un montón de imágenes en la retina y muy buenas sensaciones en el cuerpo puesto que comprobé como los técnicos y los políticos de la zona estan súper concienciados y trabajan juntos y en la misma dirección, es por eso que han llegado tan lejos. Fue un placer conocer en persona al alcalde de Alquézar y ver su nivel de implicación con su territorio y no solo a nivel local, todos tienen muy claro que hay que trabajar sobre el territorio a nivel supramunicipal y los resultados eran visibles.
Profesionalmente aprendí mucho y así lo he transmitido a los concejales de mi ayuntamiento y personalmente también, me encanta la zona y posiblemente volveremos.
 
07 UJI ALQUEZAR
Visita a Alquézar guiats per Mª Nieves Juste, tècnica de Patrimoni de la comarca de Somontano.
 

FORMACIÓ TÈCNICA: El que s’escriu perviu.

Escrit per comunautas el . Publicado en Formació tècnica

Taller: El que s'escriu perviu per a l'elaboració d'articles de caire científic basats en experiències locals de desenvolupament econòmic, cultural i social

image1

Presentació:
Des del Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I es treballa amb tot un número d'agents locals que desenvolupen activitats que tenen com a objectiu dinamitzar l'ocupació, l'economia local, la cultura i la memòria cultural, la participació i cohesió socials, el patrimoni i tota una sèrie de valors encaminats al desenvolupament local de les àrees en que treballen.

Sobre el Taller de Metodología para desarrollo de proyectos culturales colaborativos

Escrit per comunautas el . Publicado en Formació tècnica

Captura de pantalla 2015-06-16 a las 11.19.15 

(Foto: Eugeni Trilles)

El PEU-UJI me invitó a realizar un taller sobre Metodología para desarrollo de proyectos culturales colaborativos. La primera edición se realizó el día 5 de junio de 2015 y contó con una amplia asistencia, superando las solicitudes las plazas disponibles, por lo que se está planteando la posibilidad de realizar una segunda edición del taller en próximas fechas.

El taller estaba pensado para personas interesadas en el desarrollo de proyectos culturales que se ven en la necesidad de plantearse diversas formas de colaboración, en distintas fases del desarrollo de sus proyectos. La mayoría de los proyectos culturales que se desarrollan en contexto sociales suelen requerir distintas formas de trabajo colaborativo, ya sea entre los propios impulsores del proyecto, entre quien diseña el proyecto y otros interlocutores representantes de instituciones públicas o privadas, posibles colaboradores necesarios, colectivos y asociaciones locales, u otros participantes o colaboradores a título individual. En casi todas estas situaciones la experiencia de colaborar con otros precede al conocimiento teórico de trabajo colaborativo. Tener claves para identificar el tipo de colaboración que queremos generar, los aspectos que debemos tener en cuenta, las dificultades y potencialidades de estas formas de trabajo, así como cuestiones metodológicas básicas, pueden ayudarnos a optimizar el trabajo colaborativo y la participación de las personas y colectivos implicados en los proyectos culturales.

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural