Com fem el Seminari d'Estiu de PAIS@rural?

Escrit per Acompanyament el . Publicado en Pais@rural

El Seminari d'Estiu és la jornada anual de trobada i intercanvi dels diferents projectes locals que conformen el programa d'acompanyament de projectes PAIS@rural, i per tant ha d'atendre a la necessitat d'informació i comunicació entre els diferents projectes. La jornada de treball anual es marca els objectius de:

· propiciar un major coneixement entre els projectes i els tècnics encarregats
· crear espais d'intercanvi per a la reflexió i el debat conjunt
· crear dinàmiques col·laboratives entre projectes per a la resolució de problemes
· aportar visions complementàries i/o diferents
· construir PAIS@rural entre tots

DSCN0889

Però seguint amb el nostre objectiu de fer les programacions i dissenys dels nostres programes d'una forma més col·laborativa, hem demanat als membres de tots els projectes que formen part de PAIS@rural, que opinaren sobre algunes qüestions respecte del Seminari d'Estiu.

En primer lloc, els vam demanar que posaren un ordre determinat als objectius que hem nomenat anteriorment, amb l'objectiu de valorar la importància que cada grup dóna a cada objectiu concret, i poder treballar més fidelment segons les expectatives i necessitats reals de la majoria dels projectes.

El resultat ha sigut que els objectius han quedat ordenats de la mateixa forma, però les diferents respostes ens han donat pistes per a reforçar alguns punts.

A continuació us resumim les respostes que ens van donar les persones que treballen en els projectes locals a les diferents preguntes que els vam fer.

- Quina és per al vostre projecte la utilitat principal del Seminari d'Estiu de PAIS@rural?

Compartir amb els companys les diferents visions que cadascú te en el seu territori, conèixer altres experiències, donar un aire nou, noves idees
i que la jornada del Seminari és un espai d´intercanvi.

- Penses que caldria canviar alguna cosa del format de sessió actual? I quant al moment durant l'any (actualment es realitza la segona meitat del mes de juny)? I quant a l'horari? (habitualment sessió de matí)

La data, que la sessió de treball tinga un guió clar i que sigui participativa.
Respecte a la data ens proposen maig, juliol o setembre.
I quant a l'horari, cap de setmana i de vesprada.

- Quina novetat introduiries en el disseny del programa?

Alguna exposició d'algun projecte o experiència de com se està treballant en altres llocs de la comunitat o de fora de la comunitat.

- Quant a la data, encara provisional, us proposem el dijous 23 de juny, què us sembla?

A més de les propostes de data que ens havien fet a la pregunta anterior, es va proposar la del 16 de juny per a la sessió d'enguany.

Des de la línia d'actuació del PEU-UJI d'ACOMPANYAMENT, pensem que aquesta forma de treballar més col·laborativa, amb els que reben els serveis que oferim des del Programa d'Extensió Universitària PEU-UJI és la forma d'aconseguir major implicació de les comunitats interessades i resultats més adequats a les necessitats de tots i totes.

Amb els resultats obtinguts començarem a treballar en una proposta de sessió de treball que compartirem amb tots per aquest mateix canal. Estem disposats a rebre els vostres suggeriments i aportacions amb la finalitat de millorar.

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural