SESSIÓ DE TUTORIA amb el PROJECTE BENASSAL XXI

Escrit per Acompanyament el . Publicado en Pais@rural

El passat 19 de maig Miguel Ángel Martín va tenir sessió de tutoria amb el grup de Benassal XXI

Els acords de febrer s'han vist compliments en part. S'ha escrit en la revista Aigua Clara un article sobre “La recuperació dels basis”, havent-se engegat la petició a l'ajuntament per al seu trasllat i posada en valor amb el corresponent informe tècnic per part de l'Arquitecte Municipal.

foto benassal mayo 2016

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Han faltat les reunions periòdiques entre els diferents representants. Insistim en el model que practiquem, ja que una conversa sempre obri o tanca possibilitats. En el moment de començar aquesta reunió el grup està bloquejat i amb poca motivació, amb judicis sobre el que no són capaços de fer i del que és el caràcter d'aquesta població. A poc a poc, i a força de preguntes i de respostes anem trobant noves vies que ajuden a desenvolupar una nova estratègia que no perda de vista els objectius del projecte, així com la naturalesa del mateix.

Els principals acords radiquen en: generar una xicoteta agenda d'activitats promoguda per iniciativa dels col·lectius representats a Benassal XXI. Així, i a proposta del tutor mitjançant un missatge de comunicació tipus slogan anem a preparar una convocatòria que ajude:

“DESCOBREIX EL PAISATGE. CONEIX EL TEU PATRIMONI. ASSABOREIX LA TRADICIÓ”

Així, l’Associació de Jubiltats Moncàtil prepararà un taller demostratiu per a fer sabó a l'estil tradicional, -que també exposaran en la Fira d’Oficis de Benassal al juliol- donant l'opció de participar obertament a qui vulga, i es farà en un edifici municipal. Serà en el mes de juny.

L’Associació de Dons Maestrat prepararà una recepta de fer gelat a l'antiga d'igual manera. Serà en el mes de juliol.

Aprofitant l'oferta del Catàleg Virtual de PEU-UJI, l'ajuntament situarà una activitat al setembre i la lligarem al projecte com a reclam, identificant l'activitat amb els recursos paisatgístics.

I ja a l'octubre, en coincidència amb el mes de l'Avellana, es portarà una proposta al Gremi Turístic de Benassal o a altres persones per a conèixer i preparar algun plat de la tradició com el Tombet.

També s'ha vist la necessitat de connectar amb el Club de Muntanya Benassal o amb altres persones: per exemple, per al reconeixement de la flora local, el realitzar algun recorregut pel paisatge que connecte els valors de respecte i conservació per a potenciar els recurs del lloc, i sobretot realitzar totes aquestes convocatòries per al veí habitual, que se senta partícip d'alguna cosa i que al seu torn propose alguna cosa nou i diferent, més enllà de l'agenda que les diferents associacions tenen i mantenen per als seus associats.

Connectar amb persones que tinguen coneixements sobre les àrees de treball del projecte serà una altra de les estratègies per a obrir el mateix, així com demanar a iniciatives com la Fira d’Oficis de Benassal un acostament que permeta generar activitat durant l'hivern al voltant de les temàtiques que sorgisquen en la mateixa. D'altra banda, es tindrà més en compte a la UJI com a lloc de coneixement per a poder comptar amb recursos de la mateixa quan sorgisca una necessitat real d'acord amb els objectius del projecte.

Finalment, el resultat ha sigut d'una sessió en la qual s'ha passat del desànim i la confusió a una implicació major i amb ganes d'engegar activitats amb entusiasme.

 

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural