Acta de la reunió de la Mesa Tècnica a Todolella (I)

Escrit per PEU el . Publicado en Pais@rural

TODOLELLA 2016 REUNIO

El passat 28 de setembre la Xarxa de Treball Tècnic es va reunir en la Mesa Tècnica Itinerant, que enguany es va realitzar en la població de Todolella, als Ports. L'ocasió sempre és un bon moment per a compartir experiències, personals i professionals, intercanviar impressions i retrobar-nos després de tot l'estiu.

Emma Guardiola, ADL de Todolella ens va rebre amb un desdejuni de cafè i pastes típiques de la comarca, una forma perfecta per a xarrar una miqueta abans de posar-nos a treballar.

TODOLELLA 2016 ESMORZAR02

A les 10h començà la reunió amb els següents temes:

- Informe d'activitats de la Formació més prop. Vam fer un repàs de les activitats formatives i les conferències adjudicades, destacant després les que ja han sigut realitzades, de les que no, o les que han estat anul·lades. Vam remarcar la importància de que tant municipis com empreses ens informen el més aviat possible de les dates de les seues activitats, per poder tenir la oportunitat, en el cas de que s'anul·laren activitats, de fer una altra ronda de sol·licitud d'activitats al setembre.

- Proposta d'activitats de Formació Tècnica 2016. Vam començar recordant el taller d'escriptura científica que es va realitzar al llarg dels mesos de maig i juny en el context de la Formació Tècnica. Encara que va ser rebuda com una activitat interessant per part dels tècnics, el resultat de les inscripció ve ser escàs. Es va plantejat fer una nova edició durant 2017, encara que pot ser s'hauria de revisar els objectius del curs, així com alguns dels continguts.

Les noves línies temàtiques que proposem per a 2017 es centren en donar suport als projectes locals que poden estar en marxa en el territori. Per una part proposem fer un seminari sobre l'acompanyament de projectes en altres organitzacions, per al que contrariem amb Roberto Ramos d'Infoculture, experiència que vam conèixer a la visita tècnica de Huesca en juliol passat.

TODOLELLA 2016 ARCDESANTMARTI


L'altra proposta consisteix en treballar una metodologia per a sistematitzar conceptes, i fer-lo d'una manera atractiva per a poder comunicar el nostre projectes, les nostres idees a la nostra comunitat,. Es tracta de l'"storytelling" o "visualthinlking", o com explicar els nostres projectes com si foren històries, a través de mapes conceptuals, esquemes o dibuixos.Tant les dues noves proposta com la nova edició del taller d'escriptura científica, van tindre aceptació entre els tècnics assistents, de forma que treballarem en els pressupostos i els projectes de les tres, les valorarem i en tot cas, en una posterior convocatòria, es demanarà als tècnics que triin l'activitat que els sembla més oportuna.

- Jornades d'Avaluació 2016 a Sot de Ferrer. En els últims anys hem dissenyat les Jornades d'Avaluació amb diferents formats, segons les necessitats de cada moment i els suggeriments dels membres de la Xarxa de Treball Tècnic. L'any passat es van realitzar en 2 dies, fent la recepció amb un menjar, i el tancament, l'endemà amb un altre menjar. La proposta d'enguany continua sent la mateixa, i les dates estan previstes que siguen els dies 23 i 24 de novembre. Estem encara concretarnt la proposta amb el municipi de Sot de Ferrer, i proximament anirem informant.

- Renovació del Catàleg Virtual del PEU. Vam recordar als tècnics assistents que el termini per a participar en el Catàleg Virtual està obert i els demanem la màxima difusió per a que altres empreses del territori siguen coneixedores i s'animen a participar i proposar activitats formatives noves. Els representants del Parc d'Espadà ens plantegen les dificultats que tenen ells com a entitat per a sol·licitar activitats ja que no conten amb una caixa fixa. Ens emplacem a una reunió entre Parc i PEU per tal de resoldre aquest tema, a és de la necessitat de fer una reunió informativa conjunta a tots els municipis que formen part del Parc per a que coneixem el PEU i el projecte cultural del Parc que acompanyem des de la Universitat.

- Altres temes i suggeriments. En relació a la proposta de l'activitat formativa amb Roberto Ramos, vam comentar breument la visita a Huesca, i els vam proposar la possibilitat de fer visites tècniques més senzilles, d'una sola jornada i sense necessitat de fer nit, en els anys impars, en que no hi ha Visita Tècnica pròpiament dita. En aquests casos es poden visitar experiències o projectes de la mateixa província, o de les províncies més properes. També es va tornar a demanar la possibilitat de programar la visita tècnica a Tenerife per a conèixer de primera mà els projectes de desenvolupament local que porta Vicente Zapata, col·laborador del nostre programa.

Una tècnica que és membre d'ADLYPSE va informar sobre la jornada de desenvolupament que se realitza aquest divendres 7 d'octubre a l'UJI.

TODOLELLA 2016 DESDEJUNI01

Fins aquí la reunió de la Mesa Tècnica, però encara ens esperaven visites per fer i un esmorzar i un dinar excel·lents.

 

María Cervera

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural