Dos tallers en el territori: Rosell i Ares

Escrit per PEU el . Publicado en Programa general

ROSELL.
Gestió de l'estrès. Viure en positiu.

IMG-20170808-WA0034

L'objectiu principal del taller era practicar exercicis que ajudaren a soltar les tensions corporals i proporcionar eines per a calmar la ment. Com en cada activitat, sempre vaig amb moltes ganes de conèixer als usuaris i que m'expliquen una mica com viuen. D'aquesta forma puc fer els tallers més personalitzats en funció de les seues necessitats.

Cada taller és únic perquè els seus participants així ho fan. En Rosell em vaig trobar amb un grup gran de persones d'edats molt diferents, des dels 18 als 60 anys. I per tant, amb necessitats també diferents. Però l'experiència no va poder ser més satisfactòria.

Amb tècniques de relaxació, moviment, dinàmiques de grup, expressió corporal i molt humor. Gaudim de dos dies plens de riures i valuosos aprenentatges. Les paraules que definirien per a la meua aquest taller serien: diversió, respecte i molt agraïment.

Tant de bo repetiren el pròxim any i m'explicaren els seus progressos.

ARES.
Gestió de l'Estrès. Viure en positiu.

"Viure en positiu i gestionar l'estrès són aspectes bàsics d'una vida saludable". Amb aquesta frase vaig començar el taller en Ares. Moltes vegades, tenim la idea que totes les persones que viuen en els pobles, tenen vides relaxades i tranquil·les. És cert que no els influeix tant el tràfic, la contaminació i el soroll. Però l'estrès pel treball, les emocions no expressades, les preocupacions i la gestió del temps és alguna cosa que influeix de manera negativa en la qualitat de vida de les persones.

Per açò, em vaig proposar treballar amb ells la meditació, les visualitzacions, els estiraments i les afirmacions positives. Per a ensenyar-los diferents tècniques on cos i ment es relaxen i augmenta la sensació de benestar. A més la constant interacció social que es dóna en el grup, afavoreix aprendre mentre passem estones molt divertides.

Va ser una experiència molt enriquidora treballar amb aquest grup. Desig que de tot l'après, a poc a poc, ho vagen incorporant en el seu moment a dia per a viure més i millor.

Laura Montort: Mybalans

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural