Els Guions de La Mata. Un interior al Vent. Reflexió

Escrit per PEU el . Publicado en Tutories

Els Guions de La Mata
Un interior al vent
Projecte de dinamització socioartística i cultural.

Captura de pantalla 2017-11-21 a las 13.04.49

Han participat:  PEU-UJI Castelló, Anna García, Ajuntament de La Mata, Salvem el Cabanyal / Craft Cabanyal, Escola Pública del CRA La Mata, Diputació Provincial de Castelló i Octubre Centre de Cultura Contemporània yp articipen amb guions: Xelo Garcia, Arantxa Vivas, Alba Calvo i David Ferreres, Julia Lugo Cid, José Riera Martí i Joan Riera Lugo, Roser Cid Matalí, Aroa Castel Moralla, Maria Edilia Coronat Gómez, Ariana Draghici Ioana, Miguel Querol, Mònica Segura Garcia, Grup de Dones de la Mata, Elia Calvo Riera, Montxo Monfort, Rosi Folch Guardiola, Manuel i Bruno Montserrat Piquer, Elvira Castell Tena, Concha Castel Valles, Marisa Grifo Ortuño, Paqui Martínez Álvarez i Sandra Sales Martínez, Dulce Guarch, Andrés Montserrat Castel, Pilar Zapater Ejarque, Joaquina Monfort Martí, Anna Rodríguez, Isaac Mestre Pechoabierto, Xavi Prudencio Fabregat, Raul Iount Giuran, Nely Balciauskyte, Javi Monserrat Castell, Paula Soro, Aina Escarrà, Julia Escarrà, Jana Soro i Berta Escarrà. Associació de Jubilats de la Mata. Associació de Dones de la Mata. Coordina: Rafael Tormo i Cuenca

LA MATA, UNA EXPERIÈNCIA DE DINS CAP A FORA

Molt endins dels nostres cossos, escoltem veus que qüestionen les nostres pràctiques per a pensar-nos críticament, en el tortuós entramat cultural al qual semblem estar sotmesos.

Durant uns segons ens preguntem com podríem eixir d’aquell espai amb els nostres recursos i amb l’autonomia necessària per a no seguir tirant aigua sobre les cendres d’allò que ha de venir.

Aquesta part del projecte es va proposar sense estar fora del sistema o de parapetar-se en l’ideal d’una cultura des de dalt, sinó al costat «dels qui no saben». Més aviat volíem arrancar dels espais de representació preestablerts i innocus, i dels seus llocs adquirits; partir d’allò que encara pot servir-nos per a pensar-nos i entendre què fem en comú. I en aquest cas mostrar-ho en un espai; en un centre cultural de la ciutat de València.

Volíem mostrar el desenvolupat des d’una visió «perifèrica», per a oferir un o més punts de vista en tot el que encara està viu, que és conflictiu i que no és visible del tot i, per descomptat, impossible de representar; com és la pertinença a un territori o a un poble. I el que hem intentat és prioritzar el paper de les xarxes afectives que han fet possible que açò siga.

Establir l’autogestió del temps, evitar la tendència a l’«has de fer-ho». Comprendre en comptes de jutjar. Autoregular-se el discurs (saber callar i escoltar). Baixar el nivell d’exigència.

Amb:

• La mediació com a fórmula de convocatòria i procés per a generar confiança.
• Ajudar a identificar objectius i fixar un pla de treball.
• Dinamitzar les sessions per a mantenir la tensió, que tothom hi participe, gestionar ansietats, manejar el nivell d’incertesa, trencar inèrcies i estancaments, oferir estímuls o acompanyar.
• Aportar metodologies que afavorisquen la creativitat, el treball col•lectiu, etc.
• Assegurar-se que es compleixen les tasques i/o modificar, si cal, el full de ruta.

Des del Taller a la mostra als carrers de la Mata fins a l’exposició de la mostra al Centre Octubre, València

 

Captura de pantalla 2017-11-21 a las 13.04.55

Captura de pantalla 2017-11-21 a las 13.05.01

Visita guiada al Cabanyal amb Salvem el Cabanyal.

Captura de pantalla 2017-11-21 a las 13.05.14

Captura de pantalla 2017-11-21 a las 13.05.21

Inauguració al Centre Octubre

Captura de pantalla 2017-11-21 a las 13.05.35

Captura de pantalla 2017-11-21 a las 13.10.10

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural