SOM SUERA es prepara per a una edició especial de la Mostra Etnogràfica aquest cap de setmana, dies 16 i 17

Escrit per PEU el . Publicado en Tutories

Cartell Suera carrer 17

La mostra etnogràfica anual que té lloc en la localitat de Suera enguany avança la seua celebració al cap de setmana vinent, la qual cosa permetrà gaudir a veïns i visitants d'una variada i original mostra d'oficis i activitats de l'era preindustrial.

Quasi podria dir-se que és un museu vivent, una posada en valor d'una etapa de la vida local tan similar a la de la resta dels pobles que han viscut dels recursos propis. Així podrem trobar des d'un pregoner a un venedor de pells, fins a una tenda de l'època o la batuda de les olives en ple carrer, amb una aroma a romaní que s'estén pels carrers del poble com a conseqüència de les xicotetes fogueres que es fan per a mantenir “calentet“ el poble en aquesta època.

20171123 193925


Entre les novetats i atractius d'aquesta edició cal destacar la iniciativa de recrear amb imatges als veïns que van habitar les seues cases i que ja no estan, amb fotografies antigues aportades per uns i unes altres. També, la magnífica exposició de càmeres de fotografies antigues d'una col·lecció particular. I, finalment un concert molt especial de Pep Gimeno “Botifarra”. Veure programa complet en: http://www.centreculturalsuera.com/

20171123 194729

SOM Suera es manté com un projecte dinàmic i en constant renovació. Per al pròxim any s'ha previst restaurar el mobiliari i tematitzar l'escola antiga, així com mantenir les visites obertes trimestralment a les exposicions permanents que formen part del projecte.

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural