L'ACOMPANYAMENT EN ELS PROJECTES LOCALS SOCIOCOMUNITARIS COMPROMÍS I TREBALL COL·LABORATIU (i II)

Escrit per PEU el . Publicado en Tutories

Captura de pantalla 2018-01-12 a las 12.39.07

Els diferents projectes en els quals hem participat al llarg d'aquests anys en el programa d'Acompanyament Pais@rural , del PEU de la UJI, han evidenciat la naturalesa inherent del doble compromís que requereix una participació individual en un grup social:

1. Sumar a l'interès individual l'interès comunament com a propi, de manera que el primer no anul·le a l'interès general.
2. Pensar en “nosaltres”, i no en mi.

Les conseqüències d'açò són:

1. Una major perspectiva i amplitud de mires, amb visió de conjunt.
2. Un millor desenvolupament de la creativitat personal i una aportació major a la creació col·lectiva d'un projecte compartit.
3. El desenvolupament d'idees i valors inherents a l'ésser humà: la solidaritat, versus generositat, i l'empatia, versus comprensió de les necessitats dels altres i de l'entorn.


I aqueix principi de Solidaritat porta la marca del Compromís, perquè açò mateix, el Compromís desenvolupa la Solidaritat i enforteix, enfila les diferents sensibilitats i interessos particulars, reforçant la vida local, així com la personal, fruit d'aqueixa col·laboració oberta, i transparent. I després de tot rica en somriures, en esforç, en trobades, en sorpreses, en diàlegs.
És ací on els processos d'Acompanyament cobren vida i tenen sentit, quan un grup humà se senta al voltant d'una taula i les diferents persones integrants del mateix expressen les seues inquietuds, la qual cosa els agradaria que passara i no pansa, la qual cosa els agradaria canviar, millorar, reformar o engegar com a nou. I en aqueixes circumstàncies, un bon diàleg, ric en escolta productiva, propicia la proposta d'idees.

MIGUEL ÁNGEL MARTÍN CUESTA. Tutor de Projectes PAIS @rural. Gestió Cultural, Coaching i Consultoria de Recursos Humans.

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural