Museu de la Vida Rural de Benassal. Un projecte dinàmic, sòlid i ambiciós

Escrit per PEU el . Publicado en Tutories

Captura de pantalla 2018-01-15 a las 11.53.59

El grup de treball de la Associació Benassal XXI, responsable de dur a terme el desenvolupament del projecte del Museu de la Vida Rural a Benassal, ha fet balanç de la seua gestió al llarg de l'any 2017, en l'última reunió a la qual va assistir el tutor del PEU, Miguel Ángel Martín. El projecte es reforça i es consolida, tant per la participació activa dels socis, com per la claredat en el desenvolupament de les accions que es van executant i que van donant sentit i forma a la iniciativa local d'aquesta Associcació, en la qual caben tots els veïns que vulguen adscriure's al projecte.

Captura de pantalla 2018-01-15 a las 11.54.06

Fonamentalment, al llarg de l'any s'han dut a terme tasques de desenrunament i de neteja de mala herba de l'espai de l'Hort de les Monges, recuperant la sénia que allí hi havia, deixant al descobert i pintant els safaretjos, i en l'actualitat preparant les cobertes de l'edifici i dels safaretjos.

Captura de pantalla 2018-01-15 a las 11.54.13

Els objectius de cara a enguany se centren en la redacció definitiva del Projecte Museológic, que es compartirà amb tots els socis i voluntaris col·laboradors, amb la finalitat de que tothom compartisca la visió del projecte, i les Activitats i propostes d'acció s'ajusten al contingut del mateix.

I, finalment: Proposar diferents grups de treball per a l'inventariat d'objectes donats (para després veure la catalogació i/o possible restauració si fóra necessari); crear un grup de Tradició Oral i altres grups de *caràcter funcional que s'ocupen de la comunicació, de la captació de socis i d'ajudes, i impulsar la redacció del projecte arquitectònic a partir de la presentació del projecte museológic. D'igual manera es crearà una web específica, en comunicació amb altres entorns online com el del propi ajuntament, un audiovisual de promoció i es realitzarà una exposició en les festes d'agost, a més de participar en la Fira d’Oficis d'enguany, i dur a terme la recuperació dels abeuradors que hi ha a Benassal.

Es tracta de mantenir una activitat constant i sostinguda que òbriga el projecte a la Societat local i que es vaja reconeixent en altres àmbits de l'exterior.

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural