PEU - Programa d’Extensió Universitària. Universitat Jaume I de Castelló

Escrit per Super User el . Publicado en Sense categoria

El Programa d’Extensió Universitària assumeix el repte de fer present la Universitat en el territori i d’instrumentalitzar el fet cultural com a vehicle de comunicació i acostament a la realitat social.

La Universitat Jaume I a més dels objectius tradicionals (docència i investigació) dedica especial atenció a l’estudi i desenvolupament de la cultura, així com a participar en el progrés i desenvolupament de la societat.

La Universitat, per mitjà del Programa d’Extensió Universitària, té com una de les seues missions fonamentals erigir-se en promotora de la creació i difusió del pensament crític i del foment de la cultura entre la comunitat universitària i la societat en el seu conjunt, per a la consecució d’una formació integral de la persona en el procés d’educació permanent.

Entre els seus objectius s’estableix la cooperació al desenvolupament, la transformació social i cultural, la creació i difusió d’hàbits i formes culturals crítiques, participatives i solidàries, així com una formació permanent, oberta i plural.

Paral•lelament, hem desplegat un model didàctic que potencia l’aprenentatge informal, cooperatiu, vivencial, on la reflexió crítica sobre la realitat i l’aprenentatge compartit són claus en aquest procés de creixement.

El PEU aposta per un model de treball que segueix els plantejaments de la xarxa distribuïda. En aquest model, tots els actors que participen en el procés s’integren en una estructura horitzontal on la centralitat del projecte pot estar en qualsevol dels nodes que formen aquesta xarxa.

El Programa es construeix a partir de la suma de lideratges dels diferents agents del territori: ajuntaments, associacions, col•lectius i especialment els tècnics i professionals del desenvolupament que des del territori i per al territori, manté el seu compromís i la seua dedicació.

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural