2a. Novetats del programa de Formació més a prop i informacions més rellevants

Escrit per comunautas el . Publicado en Sense categoria

Novetats del programa de Formació més a prop i informacions més rellevants

Les propostes formatives se centralitzen en el Catàleg virtual. L'oferta formativa de Formació@xarxa va adreçada a públic adult i ha de poder-se vincular a les línies estratègiques que se decidisquen des de la Mesa Tècnica del PEU-UJI i que es revisen cada any a la Mesa Tècnica virtual.
La despesa d'una activitat és la suma de les despeses pels honoraris, dels materials en casos puntuals i prèviament autoritzats, les matrícules mínimes i el quilometratge des de l'UJI (Castelló de la Plana) al poble on es realitza l'activitat. El component del quilometratge l'assumeix l'UJI segons les tarifes que cada any marca el Servei de Gestió Econòmica, però el municipi que vol participar en el projecte es compromet a fer-se càrrec d'una part dels honoraris del professorat i els materials prèviament autoritzats. Aquest percentatge variarà en funció del nombre d'habitants censats segons la taula següent:

Captura de pantalla 2015-07-10 a las 10.19.43

Demanem un número de matrícules mínimes per realitzar l'activitat. Si l'activitat es programa per al mes d'agost, el nombre de matrícules que l'ajuntament ha de garantir és de 10, mentre que si l'activitat té lloc en qualsevol mes que no siga agost, en garantirà 5. A partir dels 10 o 5 assistents (segons l'activitat es programe a l'agost o no) l'Ajuntament gestionarà els diners ingressats en concepte de matrícules. Amb aquesta acció es vol reconèixer la tasca de difusió i promoció que el tècnic/a duu a terme fora de l'època estival.
Durant l'any 2014 s'ha creat l'etiqueta 'Patrimoni' que identifica les activitats formatives que, per la seua metodologia i contingut, s'ha considerat que podien formar part de l'oferta formativa específica d'aquest programa. Un dels objectius de La formació més a prop és oferir un complement formatiu específic als projectes d'acompanyament del PEU-UJI. Després de comprovar la utilitat d'aquesta iniciativa, els projectes d'acompanyament del PEU-UJI, tant Patrimoni com PAIS@rural, analitzaran anualment l'oferta del Catàleg Virtual i seleccionaran les activitats què consideren més interessants per als seus grups de treball.

Els criteris per a l'adjudicació d'activitats formatives són:

• 1r. Activitat amb etiqueta de projecte sol·licitada per un municipi amb projecte PEU-UJI.
• 2n. Activitat sense etiqueta de projecte sol·licitada per un municipi amb projecte.
• 3r. Activitat amb o sense etiqueta de projecte sol·licitada per un municipi sense projecte.

L'adjudicació d'activitats és competència de l'equip UJI del PEU per evitar conflictes d'interessos amb la xarxa de treball tècnic. El Consell Assessor de La formació més a prop està format per:

• La persona que coordine el PEU-UJI.
• La persona que coordine el programa La formació més a prop.
• La persona que coordine el programa Patrimoni.
• La persona que coordine el programa PAIS@rural.

La proposta d'adjudicació d'activitats es comunica als municipis perquè en el termini d'una setmana l'accepten, la rebutgen o sol·liciten modificacions. Desprès d'aquesta fase, les adjudicacions es consideren definitives i es comuniquen a les empreses perquè es posen en contacte amb els municipis per acordar els detalls de la realització de les activitats.
Una activitat adjudicada un any i no realitzada no generarà cap dret de preferència d'adjudicació per a l'any següent.

Calendari 2016.

• Juliol 2015. Aprovació en la Mesa Tècnica Virtual de les línies estratègiques del subprograma per a l'any següent.
• Setembre 2015. Començament del procés de confecció del Catàleg Virtual. Comunicació a la xarxa PEU-UJI de les línies estratègiques per a l'any següent.
• Octubre a desembre 2015. Entrevistes presencials amb les empreses que presenten propostes per al Catàleg Virtual per explicar-los què és el PEU-UJI i cóm funciona el projecte de Formació@xarxa, criteris i preus. Signatura del full de condicions per part de les empreses.
• Gener 2016. Modificació del Catàleg Virtual web per actualitzar-lo.
• Febrer 2016. Presentació del Catàleg Virtual a la Fira de la In-Formació; començament del període de sol·licituds d'activitats per part dels pobles.
• Març 2016. Tancament del període de sol·licituds.
• Abril 2016. Adjudicacions, primera proposta; termini d'una setmana per reclamacions; termini d'una setmana per valorar-les, i adjudicació definitiva a finals d'abril.
• Maig-octubre 2016. Realització de les activitats.
• Novembre 2016. Memòria d'activitats i presentació de conclusions a les Jornades d'Avaluació del PEU-UJI.

Comentaris  

# María Cervera 13-07-2015 08:34
Leed atentamente por si tenéis alguna duda. Esperamos vuestros comentarios.
# Pili Zapater Ejarque 15-07-2015 12:39
A mi m parece perfecto , como esta planteado .
Si es temporada baja 5 personas y si es verano (agosto )10 personas,
Para los municipios con escasos recursos economicos , Estos talleres , esta formación es excelente y la gente la sabe valorar .
# María Cervera 16-07-2015 07:57
Cito a Pili Zapater Ejarque:
A mi m parece perfecto , como esta planteado .
Si es temporada baja 5 personas y si es verano (agosto )10 personas,
Para los municipios con escasos recursos economicos , Estos talleres , esta formación es excelente y la gente la sabe valorar .

Que la gente valore al PEU es cosa de todos ;)

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural