People

Eventos de interés para 2018

Written by PEU on . Posted in Activitats

Captura de pantalla 2017-12-19 a las 10.21.07

Como habitualmente, consignamos aquí una serie de eventos que iremos completando conforme avance el año y que pensamos que puedan ser de interés para técnicos y colaboradores del proyecto PEU:

 

Fecha: February 14-16, 2018
Lugar: Madrid, Spain
Título: Seminario internacional: Ciudad Industrial. El Patrimonio Industrial en la gestión de la ciudad contemporánea
Organiza: Aula G+I_PAI; Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Madrid
Más info:Website

Jornades d'Avaluació PEU 2017 a Morella

Written by PEU on . Posted in Jornades d'avaluació

Demà tenim per fi les jornades d'avaluació a Morella!

Ens disposem ja a treballar intensament para avaluara el PEU en una dels pobles més bells de Espanya. Ens trobarem el dimecres a partir de les 13h a l'Ajuntament de Morella, pero si us quedareu a dormir i arribeu abans, el check-in es podrà fer a partir de les 12h a l'Hotel El Cid, Portal de Sant Mateu, 3. Morella.

Captura de pantalla 2017-11-14 a las 12.10.48

El 6 de novembre és el termini per inscriure-vos a les Jornades d'Avaluació del PEU 2017

Written by PEU on . Posted in Jornades d'avaluació

El 6 de novembre és el termini per inscriure-vos a les Jornades d'Avaluació del PEU 2017 que tindran lloc els dies 15 i 16 de novembre a Morella. Queden pocs dies perquè es tanque la inscripció i necessitem que vingueu per a avaluar el PEU, que és de tots.

Captura de pantalla 2017-11-02 a las 10.17.21

(Foto: Kriegerkalle)

Enguany s’ha decidit adaptar la tècnica del Café del Món per a avaluar. Dedicarem a les converses amb aquesta tècnica 90 minuts aproximadament, repartits en 3 blocs, per tal que els assistents passin per les taules dels 3 eixos temàtics a avaluar: comunicació, formació i acompanyament. La Mesa Tècnica, i per extensió la Xarxa de Treball Tècnic, es tractaran al temps de presentació del Grup de Treball, i és per això que es va decidir a la reunió de disseny, que aquests temes no s’avaluaran a les taules del Café del Món. En cada taula hi haurà documentació sobre l’àmbit que es treballe en ella i una persona que s’encarregarà de llegir les preguntes, però que podrà participar als debats i anirà canviant també de taula. No hi haurà, com l'any passat, una persona ocupada en exclusiva de cadascuna de les taules

Com qualsevol procés avaluatiu, necessita de les persones que heu participat en el seu desenvolupament per a ser efectiu, plural i real. A més necessitem conèixer la previsió d'assistència per reservar espai als restaurants i allotjament.

Com qualsevol reunió del PEU, necessita de la col·laboració de tots.

Ací teniu el programa provisional, i els preus d'allotjament i dinars els trobareu al formulari d'inscripció.

Trabajar en (con) el PEU

Written by PEU on . Posted in Activitats

Captura de pantalla 2017-10-18 a las 11.31.45

Trabajar en el PEU ha sido lo mejor que me ha ocurrido laboralmente desde hace mucho tiempo. Vaya por delante, y así no hay cliffhunger.

Empecé colaborando con el PEU de manera informal, con algunas aportaciones no periódicas hace ya algunos años, y principalmente porque me gustaba la ideología (en sentido amplio) del programa. Libre colaboración parece lo adecuado para un programa transversal y no colonizador del territorio. Inevitablemente, y de modo coherente, la gente que trabaja en un buen lugar es buena gente. Incluyo ahí a gente que trabaja en el territorio, por supuesto, ya que el PEU somos todos y todas.

Así conocí a Albert, a Paco, a Joan, a Ángel, a Tomás, a Eugeni, a Anabel, a María, a Anna, a Amelia, etc…. , y que me disculpen los que no nombro. Gente a la que ya considero amigos tanto como compañeros.

Porque no hay que olvidar que el PEU es una red tejida por los afectos, por los afectos de personas que trabajan en/por el territorio y que se relacionan en un plano de igualdad. Cada uno con una función dentro del PEU, claro…pero siempre en un plano de igualdad.

Cuidar esos afectos que son tan importantes requiere paciencia y comprensión mutua, empatía por el otro y comprensión por sus problemas. Cuidar los gestos porque el de enfrente es un compañero. Y sobre todo no perder el contacto. No perder el contacto porque el desapego nace de la falta de contacto, de la falta de roce como diría la buena de Iguazel.

Así que más contacto y más roce. Y viva el PEU.

Enrique

Mesa tècnica itinerant: Coves de Vinromà

Written by PEU on . Posted in Mesa tècnica

El dijous 14 de setembre vam, realitzar la tradicional retrobada després de l’estiu a la Mesa Tècnica Itinerant, aquesta vegada a l’alberg municipal de Les Coves de Vinromà, amb la benvinguda de l’alcaldessa Mónica Nos i del regidor de cultura Joan Villaplana.

Captura de pantalla 2017-09-18 a las 10.14.11

A la reunió vam acudir Gemma de Amo, Eugeni Trilles, Albert López, Ángel Portolés, Amèlia Poles, Joan Villaplana, Susana Gil, Anais , Anabel Ejarque i María Cervera.


Es van tractar els següents temes:

Mesa Tècnica itinerant a les Coves de Vinromà. Presentació

Written by PEU on . Posted in Mesa tècnica

"Sent sabedors que finalment organitzeu la Mesa Tècnica Itinerant (MTI) al nostre poble de les Coves, us voldríem donar anticipadament la nostra benvinguda, alhora que informar-vos de tot allò del què podríeu gaudir en la vostra visita. També sabem que parlar de nosaltres, de “lo nostre” i les nostres bondats, per animar-vos a visitar-nos, potser una mica pesat per a vosaltres, però malgrat tot intentarem fer-vos-en dos cèntims."

Equidistant (45Km) de la capital i de la major població del nord, Vinaròs, moltes vegades ens trobem en terra de ningú, cosa que fa que sempre hem d’estar a l’aguait per a aconseguir els nostres propòsits de progrés. Amb tot, trobareu un poble d’interior castellonenc, que pel sud marca la fita de la parla tortosina, i pel nord la marca del bisbat de Sogorb-Castelló. Dels més o manco 2000 habitants que som, una gran majoria viu al poble, però també compta amb un número considerable de població dispersa que viu a les nombroses masies del terme. De tradició agrícola i ramadera, manté i conrea una de les plantacions d’ametllers més extenses i productives de la província, així com una gran quantitat d’explotacions ramaderes productores de porcs i aus. Amb tot una gran majoria del terme municipal és improductiu, i antigament es dedicava a la ramaderia extensiva, produint una gran part de la “llana Sanmatea” tan apreciada, a l'edat mitjana, pels telars italians de la Toscana."

 

Captura de pantalla 2017-09-08 a las 12.39.05

Els Guions de La Mata. Un interior al Vent. 16 de setembre. Centre Octubre de València.

Written by PEU on . Posted in Activitats

Captura de pantalla 2017-09-08 a las 10.33.09

Inauguració: dissabte 16 de setembre a les 13.00h. Centre Octubre. C/ Sant Ferran, 12 - 46001 València. Tel. (0034) 96 315 77 99

Un interior al vent
Projecte de dinamització socio/artistica i cultural
Curador: Rafael Tormo i Cuenca

El passat 28 de juliol, la població de La Mata va acollir la XXXIX edició de la festa comarcal per excel·lència: l'Aplec dels Ports.

La festa de l'Aplec ha ajudat a crear consciència de poble i de comarca entre moltes generacions. Amb aquest compromís es vol ara conjugar l’espontaneïtat i l’expressivitat amb un estar col·laboratiu amb el territori.

El projecte és la pràctica d’un estar junts on s’ha anat orientant de forma pràctica, materials i expressions a un grup de gent del poble per a pensar expressivament per a representar de manera més poètica allò que se sent a l'hora de saber-se de La Mata. Tot això més enllà de conceptes, limitacions identitàries o lamentacions psicosocials i així, després, poder compartir aquests Guions als carrers de la Mata durant l'Aplec dels Ports i ara a l’Octubre CCC de València.

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural