People

Comencem la segona fase del museu de Cirat

Written by Super User on . Posted in Patrimoni

El passat 3 de juny va tenir lloc a Cirat una reunió extraordinària per a informar del desenvolupament del projecte per a la socialització del seu museu etnogràfic. Aquest projecte compta amb l'Acompanyament tècnic de Patrimoni – PEU de la Universitat Jaume I i parteix de la voluntat de les veïnes i veïns d'aquest poble de la província de Castelló per a situar, en el centre de la vida social i cultural del municipi, el seu museu.

IMG 20170603 173931

De matí, un grup de voluntaris de l'Associació cultural Las Salinas de Cirat van realitzar l'inventariat i embalatge de les últimes peces del fons del museu i es van preparar per al seu trasllat a les dependències municipals. Amb aquesta última sessió de treball el forn ja està preparat per a començar quan siga possible la seua restauració.

En la reunió de la vesprada, es va explicar als assistents els treballs realitzats fins avui. Per a açò, es va utilitzar com a fil conductor la comunicació realitzada pel coordinador de Patrimoni – PEU en el Congrés EPAC sobre Educació i Creativitat en la qual es va presentar la primera fase del projecte del museu de Cirat.

IMG-20170604-WA0001

Respecte a la restauració del forn, des de l'A. de C. Las Salinas es van plantejar dos elements clau: que el forn funcione de nou per a poder utilitzar-ho en ocasions puntuals i mantenir el sòl d'aquest antic forn. Des de l'Ajuntament de Cirat s'ha contactat amb la Diputació de Castelló per a sol·licitar un projecte per a la restauració del forn en el qual se situa el Museu.

Pel que es refereix al projecte del museu, iniciem en aquesta reunió extraordinària una reflexió per a, entre tots, definir les seues característiques. El punt central des del qual partirà és la voluntat dels veïns i veïnes de Cirat de donar valor al museu. Que veritablement siga un museu de tots, amb tots i per a tots. Un museu viu des del qual poder articular la vida cultural de Cirat.

 


Read full article on patrimonilogo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural