People

“Allò que ens uneix (els valors del nostre Parc Natural)”. Minitrobada dels pobles del Parc Natural d’Espadà (Algimia de Almonacid)

Written by Super User on . Posted in Patrimoni

El 30 de maig va tenir lloc la segona Minitrobada dels municipis del Parc Natural de la Serra d’Espadà. En aquesta ocasió, el poble visitat va ser Algimia de Almonacid. Aquests espais per a compartir experiències sorgeixen com a resultat de la demanda dels 19 municipis del parc amb l'objectiu de conèixer-se millor i definir, de forma conjunta, un projecte que aglutine aquest territori cultural, les seues associacions, grups i, per sobre de tot, les persones que ho habiten. Aquest projecte compta amb l'acompanyament tècnic de Patrimoni – PEU.

1al

 La Minitrobada de Algimia va començar amb la benvinguda de l'alcalde i les paraules del director del Parc Natural de la Serra d’Espadà. A continuació, es va realitzar la presentació del patrimoni i la història de la localitat a càrrec del personal de l'ajuntament. Algimia de Almonacid conserva un ric patrimoni cultural format per jaciments i construccions que ens situen aquesta població ja des de la prehistòria.

Una vegada realitzada la presentació, la tècnic del parc Gemma del Amo ens va presentar els actes prevists per a la Trobada Anual dels Pobles d’Espadà que, en aquesta edició, tindrà lloc a Higueras el pròxim 1 de juliol.

Taller “Allò que ens uneix (els valors del nostre Parc Natural)”
Les Minitrobades estan dissenyats com a espai perquè els participants puguen conèixer millor el treball que estan desenvolupant a nivell cultural en les seues poblacions i per a, entre tots, definir el projecte cultural dels municipis del parc.

Una part d'aquests Minitrobades és la realització de microtalleres des dels quals anar definint aquest projecte cultural. L'objectiu d'aquest primer taller va ser començar una reflexió dels participants per a definir quins són els principals valors que trobem en el nostre parc i el que significa per a nosaltres formar part d'ell.

2al

Per a dur a terme aquest taller, cadascun dels assistents van treballar individualment i van haver de respondre a tot un seguit de preguntes ràpides. Les respostes van ser escrites en posits i van anar poblant les parets del saló en el qual ens vam reunir. Podeu conèixer les aportacions dels participants en aquest enllaç.

Està previst que en la Trobada Anual dels Pobles del Parc que tindrà lloc a Higueras el pròxim 1 de juliol es prepare un espai en el qual tot aquell que ho desitge puga participar i aportar les seues idees del que sent que és el Parc Natural de la Serra d’Espadà.

Com a part final de la Minitrobada vam visitar Algimia de Almonacid i vam conèixer la seua població, la seua església, safaretjos i un dels seus aqüeductes de canalització d'aigua.

3al

Notícia relacionada: La importància de conèixer-nos millor. Primera trobada dels pobles del Parc Natural d’Espadà (Pavías)

 


Read full article on patrimonilogo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural