People

El camí recorregut… Anotació final del curs “El patrimoni de l'Alt Palancia com a recurs” (àlbum)

Written by Super User on . Posted in Patrimoni

Aquest primer semestre de 2017 hem estat realitzant el curs “El patrimoni de l'Alt Palància com a recurs” organitzat per l'Institut d'Ensenyament Secundari Cueva Santa de Segorbe com a part de la formació per a docents. Al llarg de les 5 sessions hem visitat les poblacions de Sot de Ferrer, Viver, Altura, Jérica i Almedíjar i en cadascuna d'elles hem conegut als seus Grups locals que estan treballant per a compartir amb les seues veïnes i veïns la importància i valor del seu patrimoni cultural.

05 ies espada 04

La sessió 5 d'aquest curs va tenir lloc a Almedíjar i vam comptar amb la col·laboració del Parc Natural de la Serra d’Espadà – aprofitem per a agrair totes les facilitats que ens han oferit - que va organitzar una visita guiada per a conèixer alguns dels racons més bells d'aquesta població de la comarca de l'Alt Palància. Vam conèixer alguns dels seus molins, aqüeductes, la caseta del carboner, la castañera i la finca Mosquera on es concentren una gran quantitat de sureres, arbre principal de la serra i del que s'obté el preuat suro d’Espadà.

El recorregut realitzat suposa un bon tancament de curs. Ens parla de la importància del camí i de tot el que hem anat arreplegant en cadascuna de les parades realitzades. Amb cadascuna de les persones que hem anat coneixent.

Us deixem un enllaç a l'àlbum del curs “El patrimoni de l'Alt Palancia com a recurs”.

També us deixem els enllaços a les notícies que hem anat generant en aquest curs:

Comencem l'any amb la formació “El patrimoni de l'Alt Palancia com a recurs” en l'IES Cueva Santa de Segorbe
La importància de les persones. Crònica de la primera sessió del curs “El patrimoni cultural de l'Alt Palància com a recurs” a Sot de Ferrer
Connexions i vincles entre persones. Una definició col·laborativa de patrimoni cultural
La importància de l'educació patrimonial. Crònica de la segona sessió del curs “El patrimoni de l'Alt Palància com a recurs” a Viver.
Dues propostes per a connectar l'aula amb el nostre patrimoni: El valor dels nostres records
Només s'estima el que es coneix. Crònica de la tercera sessió del curs “El patrimoni de l'Alt Palància com a recurs” a Altura.
El treball de l'investigador. Crònica de la sessió 4 del curs “El Patrimoni de l'Alt Palància”

 


Read full article on patrimonilogo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural