People

XII Jornada de Patrimoni (29 de juliol): Comunicacions de projectes

Written by Super User on . Posted in Patrimoni

En l'apartat de comunicacions de la XII Jornada d’Investigació del Patrimoni del pròxim 29 de juliol, comptarem amb les participacions dels grups de Cirat, Costur i Vilanova d'Alcolea.

collage

Salvem el nostre museu
A. de C. Las Salinas de Cirat

2 b

En aquesta comunicació presentarem les actuacions que des de l'Associació Cultural Las Salinas de Cirat estem duent a terme per a la posada en valor de la Col·lecció Museográfica Etnològica, la rehabilitació de l'espai on està situat, l'antic forn de la Vila, així com les activitats que anem a realitzar en les Jornades Culturals que celebrarem en el mes d'Agost. Amb totes aquestes accions volem implicar a la població de la importància de la recuperació i la preservació del patrimoni.

Les textures del meu poble: Costur. Gaudim del patrimoni amb tots els sentits
Grup d’estudi del patrimoni de Costur

024.1

Aquesta activitat d’educació patrimonial i ambiental fou organitzada pel Grup d'estudi del patrimoni de Costur en coordinació amb el Museu de Ceràmica de l’Alcora i el Programa d’Extensió Universitària de l’UJI. S’adreçava als xiquets i xiquetes del col•legi públic de Costur i, amb ella, van tenir una interacció directa amb el patrimoni natural i etnològic de la població.

Es va plantejar una ruta de 2 km. al llarg de la qual hi havia diferents elements patrimonials relacionats amb l’aigua i la pedra en sec: basses, masos, cocons, pous, parets; i també amb la natura del lloc: plantes i arbres de cultiu. El que havien de fer, a la manera d’un joc, era observar-hi i descobrir-hi tots aquests elements a través del seu aspecte i de les característiques tàctils i visuals de la seua superfície. Eren caçadors de textures.

Empoderar un poble des de l'Art Contemporani. L'experiència del Festival de les Arts de Vilanova d'Alcolea -FAVA365-
Comissió Coordinadora del FAVA365

taller

La nostra comunicació pretén mostrar un experiència de desenvolupament local i apoderament d'una comunitat des de l'Art Contemporani. Per a açò es mostra els orígens i les característiques del Festival de les Arts de Vilanova d'Alcolea -FAVA365-. Projecte sorgit en una xicoteta població rural de la província de Castelló (Espanya) que a partir d'una massa social, amb un alt nivell d'inquietud cultural i una dilatada experiència en processos de participació social (Agenda 21 de la Cultura) inicien un procés d'aprenentatge que es reparteix en els 365 dies que té un any i finalitza en una festa fi de curs: la festa del Festival FAVA365.

Imatges: Autors

Horari de les comunicacions: de 10.15 h. a 11.30 h. (29 de juliol)

Inscripció i Horari de la XII Jornada d’Investigació del Patrimoni

XII Jornada d’Investigació del Patrimoni Cultural. 29 de juliol. Llotja del Cànem, Seu de la Universitat Jaume I de Castelló en la ciutat.

 


Read full article on patrimonilogo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural