People

El Grup de catalogació del patrimoni cultural i natural de Viver presenta la publicació del catàleg sobre cavitats

Written by Super User on . Posted in Patrimoni

El Grup de catalogació del patrimoni cultural i natural de Viver presenta la publicació del catàleg dedicat a les cavitats d'aquesta població de la comarca castellonenca de l'Alt Palància.

sargal

La importància de les cavitats de Viver resideix tant en la pròpia geologia de les mateixes com en el seu aprofitament humà al llarg del temps. Molts d'aquests covachos que avui ens poden semblar irrellevants o insignificants, van tenir antigament summa importància. En una època en què les distàncies es recorrien a peu (a vegades acompanyats de cavalleries), qualsevol abric o covacho era molt útil quan servien com a bona protecció enfront de qualsevol tempesta o temporal, com a moltes persones ens han referenciat; i també per a descansar en la seua ombra en els dies durs a l’estiu.

Consulta del catàleg “Cavitats de Viver”
Descarrega del catàleg “Cavitats de Viver”

El catàleg de Viver
Amb aquest projecte, el Grup de catalogació pretén arreplegar la informació relacionada amb el patrimoni local i donar-la a conèixer als seus veïns i veïnes. Dins del conjunt del Catàleg de Patrimoni de Viver, que s'està realitzant des de l'any 2015, s'estan treballant temes com les Fonts i Deus (ja publicat), la Cultura del Vi i els Cubs de vi (també publicat), els Béns d'Interès Cultural i Protegits (en elaboració), els Topònims i Territori (en elaboració), el Regadiu Tradicional i Patrimoni Hidràulic (en elaboració) i el Patrimoni Bèl·lic de la Guerra Civil (en elaboració).

En tot el treball comptem amb el suport de l'Ajuntament de Viver i del projecte Patrimoni - PEU de la Universitat Jaume I de Castelló. També esmentar la referència que ens suposa la base de dades del Sistema Informàtic de Catalogació Espeleològica (SICE) gestionat pel Espeleo Club de Castelló (ECC), referent a les cavitats de la província de Castelló, i a la qual també es bolcaran les dades del present dossier.

Notícies relacionades:
La catalogació del patrimoni de Viver
El catàleg del patrimoni cultural i natural de Viver ja és una realitat

Imatge: Zona central de les Coves del Sargal. Autors: Daniel Oury i Raquel Povo

 


Read full article on patrimonilogo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural