People

El FAVA365, mitjançant l'art contemporani, conquereix Vilanova d’Alcolea

Written by PEU on . Posted in Activitats

Captura de pantalla 2017-05-17 a las 23.33.53

La música, l’escultura, la dansa, el circ, la pintura, la fotografía, els tallers i les intervencions artístiques inunden els carrers del municipi en un cap de setmana ple d'art, culura i participació, molta participació.

Tant el veïns com els nombrosos visitants del FAVA365 han conviscut aquest cap de setmana amb obres d'art i amb artistes que han definit Vilanova d'Alcolea com un "poble acollidor i inspirador".

Captura de pantalla 2017-05-17 a las 23.33.39

Els Favers han gaudit de les exposicions, entre les que destaca “Reubicacions, enyorances i esperances: camins de vida” de l'artista Paco Marco, dins del projecte Imaginaria 2017 de la UJI. A banda de “Còmic FAVA365” de Carlos Maiques, “10 quadres, 10 espais” de l’artista Meluca.

Menció a part per a l’exposició “Geometries il·lusòries” de Gabriel Cantalapiedra, dins del projecte “MACVAC, de nord a sud” coordinat pel Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerní de Vilafamés i amb el recolzament de la Diputació Provincial de Castelló.

Captura de pantalla 2017-05-17 a las 23.33.27

Una experiència "molt enriquidora" per a les artistes que van participar en les residències artístiques. L'alemanya Anja Krakowski, que va fer dues intervencions al poble amb Senyals de futur i Càpsula del temps va destacar que "l'avantguarda educativa i les inquietuds artístiques del professorat de l'escola del municipi són motor de la qualitat de vida a Vilanova".

Captura de pantalla 2017-05-17 a las 23.33.18

Per la seua banda la brasilera Janice Martins, amb el projecte “Jardí dels somnis” va fer les seues intervencions artístiques fent valdre els recursos ecològics del municipi del paratge natural de l'Assut i de l’om del calvari. "Els veíns de Vilanova m'han obert les portes de sa casa i les del seu cor, les nostres cultures són molt semblants i m'he sentit en Vilanova com en la meua terra".

Els actes més massius, ja que concentraven a tot el públic en un mateix punt i a la mateixa hora, han sigut els espectacles de circ, jazz, danses del món i la performance Enclaude Fava, un espectacle on la banda de música local ha reinterpretat la música tradicional del ball de plaça del poble amb punxadiscos, guitarres elèctriques, veus de cor, percussió africana i sons tecno amb tauletes electròniques.

Un dels èxits de participació local del Festival de les Arts de Vilanova d'Alcolea han sigut, sense dubte, els tallers. Els veïns han pogut formar-se en tècniques com l'antic revelat fotogràfic de la cianotipia, d'estampació amb serigrafia, el gravat amb monotips o el videomapping.

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural