Reviscolares aposta el seu futur a la creació d'un ‘grup motor’

Written by comunautas on . Posted in Tutories

 

DSC07385

 

Reviscolares aposta per la conformació d'un 'grup motor' per a enfortir el seu procés de dinamització comunitària, rere els acords establits en el Fòrum Ciutadà durant la temporada final de l'any passat, els quals feien èmfasi a aconseguir una major implicació ciutadana i utilitzar el projecte com a eina per a millorar conjuntament la realitat municipal.

El 'grup motor' serà promogut per les mateixes persones participants en el projecte, que pensen que, després de quasi quatre anys, ja tenen el suficient grau de maduresa i experiència en el marc de Reviscolares per a aconseguir plantejar una labor més permanent en el temps, amb la col·laboració de la tècnica municipal i l'acompanyament del tutor que ha posat a la disposició del projecte el Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I (PEU-UJI).

Durant les pròximes setmanes serà convidada una sèrie de veïns i veïnes del poble perquè es vinculen al 'grup motor', el qual serà una estructura oberta sempre a la participació de les persones que ho desitgen i també tinguen com a objectiu la millora compartida d'Ares del Maestrat. Es realitzarà una nova trobada per a conformar el grup de treball, en el qual es tractaran els temes de major interès municipal i ciutadà.

Al llarg del desenvolupament de Reviscolares molts habitants del municipi han participat de les sessions de treball i de les activitats planificades, objectiu preferent d'aqueixa nova iniciativa, al costat de persones nascudes en el poble que ara no hi resideixen de manera permanent, però que poden també realitzar valuoses contribucions al procés, per la qual cosa se'ls convidarà perquè participen a través de sistemes en línia.

Entre les primeres accions que es volen emprendre es troba la recuperació i difusió dels jocs tradicionals, ja que contribuiria no solament a treballar en favor de valorar el patrimoni cultural d'Ares, sinó, també, a aprofundir en el necessari treball intergeneracional a les localitats de l'interior, afectades per la progressiva debilitació de la base sociodemogràfica. Resultats que poden ser, així mateix, utilitzats en el desenvolupament de diferents iniciatives de revitalització economicoempresarial.

DSC07390

A banda de les noves activitats que es puguen plantejar i desenvolupar, promogudes des del 'grup motor', en les últimes sessions del projecte es va acordar seguir la incidència en quatre línies d'actuació: fomentar les actuacions conjuntes de l'empresariat local, si fóra possible a través d'un pla de treball comú; afavorir el desenvolupament d'activitats col·laboratives entre els diferents col·lectius existents en el municipi; promoure la participació de veïns i veïnes que es troben actualment fora d'Ares, tant de manera presencial com amb la utilització de mitjans virtuals; i convocar quan siga necessari el Fòrum Ciutadà, integrat per dos components de cada col·lectiu.

Reviscolares és una iniciativa que compta amb el suport del PEU-UJI. Es desenvolupa des de l'any 2011 i, en col·laboració amb l'ajuntament, proposa la dinamització comunitària d'Ares del Maestrat com a via per a millorar la situació del municipi en els aspectes territorials, econòmics, socials, culturals i institucionals, així com plantejar la construcció conjunta d'una estratègia de treball basada en l'enfortiment de les relacions entre persones i entitats.

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural