Resultats: Mesa tecnica virtual 2017

Written by PEU on . Posted in Mesa tècnica

La Mesa Tècnica Virtual del PEU de la setmana passada, va comptar amb la participació d'alguns tècnics del territori als fils de discussió. Pensem que ha sigut una experiència molt positiva i continuarem repetint-la en el futur. Aquí teniu les vostres contribucions a la taula tècnica d'aquest any 2017:

Moltes gràcies pel treball!

Captura de pantalla 2017-07-07 a las 13.26.44

1. Formació més prop

Presentem un informe de les activitats adjudicades enguany, les que ja s’han realitzat, les que han començat a realitzar-se i les que queden pendents. Podeu comentar respecte d'aquestes adjudicacions, sobre l'oferta d'activitats o les gestions necessàries per a les sol·licituds o la realització de les activitats.

Anna García : Continue opinant que les xerrades que tracten temes de salut, com primers auxilis, corresponen al personal del centres de salut

Anabel Ejarque: Considero que els membres actius de la Mesa Tècnica haurien de tenir alguna preferència a l'hora de les adjudicacions, premiant així l'esforç i la dedicació al projecte. Ja que els resultats són els mateixos o pitjor dels pobles que ni apareixen ni participen ni s'involucren.
Citar

María Cervera: Anabel i Anna, moltes gràcies per les vostres aportacions, les tindrem en compte per a incloure-les com propostes per a la Mesa Tècnica i que es tinguen en consideració per a la propera edició del Catàleg Virtual.

Tomàs Segarra Arnau: En el cas de Sant Mateu, el programa general ha deixat de tenir sentit des de fa alguns anys. L'Escola Permanent d'Adults acaba funcionant com una mena d'Universitat Popular. Hi ha una oferta d'uns 20 cursos de tota classe. Gestionem més de 300 inscripcions de Sant Mateu i comarca. Crec que el programa general ha quedat com una oferta adreçada a municipis més menuts on segurament serà necessària.

María Cervera: Gràcies Tomàs pel teu comentari tan sincer.

Eugeni: Partint del comentari d'Anna (el qual secunde), a banda crec que el programa general te poca oferta en les competències pròpies que el SASC té en l'UJI: activitats de temàtica artística. Com ara: teatre i dansa (aula de teatre), video i fotografia (Aula de video i fotografia), etc.

María Cervera: Les condicions per a l'oferta al Catàleg Virtual (abans Programa General), fan complicada la inclusió de l'oferta formativa de les Aules del SASC, però estudiarem les diferents possibilitats de la teva proposta. Moltes gràcies per la teva participació Eugeni.

Susana Gil: Respecte a les adjudicacions, personalment, estic un poc decebuda, per segon any consecutiu sols m'han adjudicat conferències.

María Cervera: Gracies Susana per participar. Respecte a les adjudicacions, es fan seguint uns criteris que tots coneixeu i que signeu. També partim de la idea de que totes les activitats que demaneu les voleu per a realitzar-les al vostre municipi i les aprofitareu igual. I a més tenim el límit que posa el pressupost, que fa que el moment d'adjudicar sigui molt complicat.
No ens agrada que esteu de decebudes, esperem que l'any que ve sigui millor.

 

2. Mesa Tècnica Itinerant 2017

Enguany, encara que vam tindre propostes d'última hora, havíem optat per recuperar la proposta que ens va fer l'any passat el municipi de Les Coves de Vinromà, i així ens convida a gaudir tots de la seva proposta.

Anna García: Perfecte i així vorem el projecte

Anabel Ejarque: em pareix fantàstic.

María Cervera: Aprofitarem la retrobada després de l'estiu, que sempre ens va bé.

Eugeni: Perfecte

Susana Gil: perfecte!!

 

3. Jornades d’Avaluació 2017

Les Jornades d'Avaluació de 2017 seran provisionalment els dies 15 i 16 de novembre en Morella. Està bé recordar que les Jornades d'Avaluació es van celebrar a Morella les primeres Jornades d'Avaluació del PEU al 1998, encara que després en 2014 vam tornar per a fer la Mesa Tècnica. Tornar a celebrar-les allí dinou anys després ens fa molta il·lusió i ens agradaria comptar amb la vostra presència.

Anna García: Recordarem vells temps

Anabel Ejarque: ok, i menjarem flaons

María Cervera: I escoltarem sobre els preparatius per al Sexeni de l'any vinent!!

Ángel: Serà una bon espai per a reflexionar junts sobre el que entenem, sentim i volem que siga el PEU. Vam iniciar a Sot de Ferrer un camí i encara hem de continuar aquesta revisió perquè totos i cadascú trobe el seu lloc en el PEU. Entre tots, molt millor ;) 

María Cervera: Gràcies pel teu comentari Ángel.

Susana Gil: perfecte, propet de casa!!

Eugeni: Com deia Angel, crec que les Jornades han de cobrir la necessitat que tenim ara: definir quin PEU volem. Així com conneixer de primera mà els nous projectes PEU.

María Cervera: Com hem fet els últims dos anys, les jornades d'avaluació les dissenyem entre tots i esperem la participació de molts tècnics, empreses i col·laboradors per a dissenyar el programa de les Jornades d'avaluació. Al llarg del mes de setembre podriem fer la convocatòria.

 

4. XII Jornada d'Investigació del Patrimoni Cultural 2017

El pròxim29 de juliol tindrà lloc la XII Jornada d’Investigació del Patrimoni Cultural en la Llotja del Cànem de Castelló. Per a aquesta edició volem centrar-nos en lespersones que fan possible els projectes, situant el patrimoni com a recurs. Com a punt de partida per al desenvolupament d'un mosaic amb infinitat de xicotetes accions que, de forma valenta i decidida, s'organitzen per a fonamentar aqueixes connexions i saltar del local al global mitjançant xarxes basades en la col·laboració. La jornada està oberta a la comunitat del PEU i tots aquells interessats en conèixer i difondre el seu patrimoni cultural. Més informació:http://patrimoni.peu-uji.es/ i This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Ángel Portolés. Patrimoni, Laboratori d'Investigació del Patrimoni a les Àrees Rurals.

Ángel: Hola a totes i a tots, com podeu vore a l'enllaç, enguany tindrem la participació de Jakoba Errekondo i de Pepa Subirats. Els dos ens presenten exemples del treball per a la construcció de comunitat a partir del patrimoni com a recurs. Vos anime a participar en aquesta jornada. Estic segur serà molt enriquidor.
Salut i Cultura.

María Cervera: Animem a tots els tècnics, tinguin o no un acompanyament d'un projecte sobre patrimoni, a que assisteixin i participen d'aquesta jornada que sempre resulta molt enriquidora.

Eugeni: El 29 ens veurem. Salut i cultura

 

5. Calendari d’activitats del PEU al darrer quadrimestre de 2017

Vos recordem les activitats del PEU al darrer quadrimestre de 2017.

Anabel Ejarque: ok

 

6. La reflexió sobre la Xarxa de Treball Tècnic i la Mesa Tècnica 2017

El Seminari d'Estiu de Pais@rural ha dedicat un ampli espai a la reflexió i el treball conjunt sobre l'acció tècnica en el mitjà rural que es realitza en el marc de Pais@rural, atenent a l'evolució del treball en xarxa i al funcionament de la Mesa Tècnica. Seguint el fil del debat que es va generar amb motiu de la celebració de la Fira de la InFormació i la Mesa Tècnica convocada en el mes de febrer, es va preparar una dinàmica dividida en tres parts, per a seguir aprofundint en l'oportunitat de realitzar una revisió de la trajectòria seguida i del moment actual d'una estructura com la pròpia Mesa.

 

Anabel Ejarque: Estic molt contenta d'encetar este procés de revisió de cara a enfortir la xarxa, ja que estes sinergies són claus per a portar a terme nous projectes i iniciatives.

María Cervera: Gràcies pel teu comentari Anabel. És important que tots tinguem clar que volem ser una xarxa, amb metodologies cooperatives i que és clau que treballem de forma col·laborativa i generosa en un projecte comú que és la Xarxa PEU. Ja hem començat el procés, ara entre tots hem de continuar-lo.

Eugeni: Espere que siga l'inici d'una llarga amistat!! ;-)
Il·lussionat.

 

7. Qüestions i suggeriments 2017

Finalment tanquem l'ordre del dia amb un punt obert a les vostres qüestions i suggeriments sobre altres temes que no s'hagin tractat en aquesta reunió virtual.

Anabel Ejarque: Ho confese, Anabel Ejarque és un robot, així que no cal que em fiqueu l'afondar la flota, que ja ens fem grans i ens coste molt l'encertar els números horribles.

PEU: Eso te lo pide porque no entras identificada, Anabel! :))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural