Mesa tècnica itinerant: Coves de Vinromà

Written by PEU on . Posted in Mesa tècnica

El dijous 14 de setembre vam, realitzar la tradicional retrobada després de l’estiu a la Mesa Tècnica Itinerant, aquesta vegada a l’alberg municipal de Les Coves de Vinromà, amb la benvinguda de l’alcaldessa Mónica Nos i del regidor de cultura Joan Villaplana.

Captura de pantalla 2017-09-18 a las 10.14.11

A la reunió vam acudir Gemma de Amo, Eugeni Trilles, Albert López, Ángel Portolés, Amèlia Poles, Joan Villaplana, Susana Gil, Anais , Anabel Ejarque i María Cervera.


Es van tractar els següents temes:


La Formació més prop i la renovació del Catàleg Virtual.


- Oferta. Es tracta el tema de la extensa quantitat d’oferta del tema de la salut, que a més es correspon en un gran número de sol·licituds per part dels tècnics. S’acorda dinamitzar els altres canals pels quals els municipis poden accedir a formació en temes de salut, entenent-se que d’aquesta forma la demanda baixarà en el PEU. Es demana major col·laboració amb les Aules del SASC per tal d’augmentar l’oferta en temes d’art i cultura. També es podria potenciar l’oferta formativa sobre les línies estratègiques del PEU. Es planteja si el Parc Natural podria oferir activitats al Catàleg Virtual sense entrar en conflicte amb altres ofertes d’empreses. Proposta de que alguns tècnics assessoren als seus companys de la Mesa Tècnica. El regidor de Les Coves de Vinromà demana formació sobre Catalogació. Respecte de les distintes fórmules per a pagar als professors del catàleg, hem de confirmar la possibilitat de fer-los minutes.


- Es tracta el tema de les adjudicacions d’activitats per incidències i malestars en l’adjudicació de les activitats. S’explica el procés d’adjudicació i quins són els criteris coneguts per tots. I es planteja que el Grup de Treball de la Reflexió sobre la Mesa Tècnica, tracte aquest tema.
- Exposicions. Es recorda la nova forma d’accedir al préstec d’exposicions i es demana que convidem al director d’Imaginària a la Fira, per tal de que presenti les exposicions que es poden sol·licitar. El projecte DipCasPhoto, també podria presentar-se a la Fira.
- Es demanda la possibilitat de fer reunions extra per a fomentar que els municipis es coordinen entre ells per a possibilitar les sol·licituds conjuntes, per a la comarca dels Ports. Es recorda la convocatòria de les Meses de Proximitat, que caldrà reprendre la seva convocatòria amb algunes modificacions en el seu funcionament. Per a fiançar la xarxa, per a necessitats formatives conjuntes, per a l’apadrinament, per a explicar la utilitat de les Visites Tècniques, per a que els tècnics comparteixen els seus projectes, etc.


Formació Tècnica.


- Es demanen propostes per a treballar en la Formació Tècnica per a 2018. Es planteja la proposta de organitzar una activitat formativa al voltant de les xarxes de tècnics. Tenim dos exemples interessants que podríem conèixer:


www.joves.net: Xarxa d'Informació per a Joves. Xarxa de recursos d'informació per a joves, promoguda per diversos ajuntaments.
www.dinamizomipueblo.es: Jóvenes Dinamizadores Rurales, Diseñamos y ponemos en marcha estructuras de reactivación rural.


- Per al 2018 també podria haver visita tècnica, i per això es demanen propostes.

- Es torna a tractar la possibilitat d’agrupar els certificats d’assistència de les activitats PEU en un únic certificat.

- Es va comentar també la importància de fer un nomenament de la Mesa Tècnica per a cada tècnic, que els pugui servir per a facilitar els permisos per a assistir a les reunions.

 

Jornades d’Avaluació


- Es presenten les Jornades d’Avaluació a Morella, que a més del programa habitual podria comptar amb una sessió informativa d’un tema d’interès general atractiu per a la població, tal i com es va acordar al grup de treball de la Mesa Tècnica.
- Es va recordar també que la setmana que vé s’enviarà la convocatòria per a dissenyar les Jornades d’avaluació.
- Per part dels assistents es va demanar temps suficient per a avaluar i debatre els diferents aspectes que s’han de valorar, millorar, etc del programa. Per aquesta raó, es demana que no es faci la sessió formativa a la que hem fet referència abans.
- L’ADL de Morella informa sobre el programa cultural, que acompanyarà a les Jornades: conèixer el projecte dels veïns sobre el Sexeni, i una altra visita que està per determinar.

Al finalitzar la reunió, i ben alimentats per les llepoleries i els entrepans en que ens vam rebre les nostres amfitrions, ens vam anar a fer l’excursió a l’abric de La Saltadora per a gaudir, a mes d’unes espectaculars vistes, un paisatge preciós, i unes pintures rupestres màgiques.

Captura de pantalla 2017-09-18 a las 10.10.02

Captura de pantalla 2017-09-18 a las 10.10.09

Captura de pantalla 2017-09-18 a las 10.10.29

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural