UNA PRIMERA MESA TÈCNICA AMB MOLTS PROPOSITS

Written by PEU on . Posted in Mesa tècnica

IMG 8848

La primera Mesa Tècnica de l'any la vam convocar el passat 8 de febrer de 2017, aprofitant la celebració de la Fira de la InFormació del Programa d'Extensió Universitària, i en aquesta ocasió a més de les qüestions informatives que hem de complir, volíem encetar un debat i una reflexió sobre el paper de la Mesa Tècnica, l’estat de la nostra Xarxa de Treball Tècnic, com ja es va demandar a les Jornades d’Avaluació.


En aquest text volem fer un resum del que es va parlar animant-vos a que opineu i deixeu els vostres comentaris que recopilarem per a les properes convocatòries per a seguir reflexionant sobre aquesta part tan fonamental del Programa d’Extensió Universitària.

IMG 8845
Notes de la reunió de la Mesa Tècnica del 8 de febrer de 2017, 12:45h


Durant la primera part de la reunió, amb la que cada any volem començar la ronda de reunions de la Xarxa de Treball Tècnic, el contingut va ser bàsicament informatiu. La renovació de la inscripció a la Mesa Tècnica, la possibilitat d’adherir-se a un Itinerari Formatiu del Peu per tal de concentrar els diversos certificats d’assistència en un, els terminis per a presentar les candidatures per a organitzar la Mesa Tècnica Itinerant i les Jornades d’Avaluació, etc. Vam aprofitar també per a recordar les propostes per a la Formació Tècnica, el procés per a la sol·licitud d’activitats amb les novetats d’enguany i la renovació dels projectes que demanen acompanyament al PEU.


La segona part de la reunió la vam reservar per al tema que ens ocupa un bon temps en les últimes convocatòries i que pensem que definitivament necessitem dedicar un espai i un tems específic, l’estat de la nostra xara de tècnics i la utilitat de la Mesa Tècnica.


El primer diagnòstic que es va platejar, i que ja havia sortit en altres ocasions, és que la Mesa Tècnica ja no és una convocatòria prioritària per als tècnics de la Xarxa i això fa que la participació i l’assistència haja anat baixant en els últims anys. Els continguts de la Mesa Tècnica tal i com està pensada ja no resulta interessant, però que hem de fer per a que torne a resultar interessant? La Mesa Tècnica tenia una utilitat molt concreta quan es va crear, però sembla que ja no respon a eixa utilitat.

IMG 8847
En qualsevol cas s’ha de treballar conjuntament en descriure la realitat de la Xarxa i de la Mesa Tècnica, posar-la en paraules i decidir-nos a fer el diagnòstic. I per això també haurem de decidir si treballem sols o demanem ajuda a algú de fora del nostre context.


De moment, i això també es va dir a la reunió, hem de ser conscients de la xarxa que vam crear fa quasi 25 anys, del treball que hem fet junts i que això no és tan fàcil de mantenir-ho. Hem de veure com un privilegi formar part d’una xarxa com aquesta que continua reunint-se, treballant, col·laborant, després de tants anys... No és gens fàcil generar xarxes i nosaltres tenim una amb història.


I si veiem que la xarxa es debilita, no només hem de mirar cap a la universitat i què ens poden donar, si no treballar junts tots els que hi formem part. Què puc aportar jo des del meu lloc per a que aquesta xarxa funcione?

IMG 8842
De moment, ja tenim una persona que es va presentar voluntàriament a convocar una propera reunió, d’una sèrie de trobades per a treballar en aquesta reflexió que ens portarà a enfortir la Xarxa de Treball Tècnic i trobar un nou disseny per a la Mesa Tècnica.

Si algun dels membres de la Xarxa de Treball Tècnic vol tindre informació més detallada de la reunió ens pot demanar l’acta a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural