Acompañamiento

La Universitat Jaume I i la Diputació renoven el conveni de col·laboració per la recerca i el desenvolupament d'activitats culturals per tota la província

Escrito por comunautas el . Publicado en Activitats

La Diputació destinarà 97.000 euros al Programa d'Extensió Universitària, a la Mostra de Teatre Reclam i a estudis de recerca i informes tècnics.

 349

 

 La Universitat Jaume I i la Diputació de Castelló han signat un conveni que té com a objectiu impulsar la recerca i el desenvolupament de programes d'activitats culturals. El rector de la UJI, Vicent Climent, i el president provincial, Javier Moliner, han ratificat aquest matí l'acord de col·laboració a través del qual la Diputació destinarà 97.000 euros al Programa d'Extensió Universitària, a la Mostra de Teatre Reclam i a estudis de recerca i informes tècnics.

D'aquesta manera, Moliner i Climent ratifiquen la bona sintonia entre ambdues institucions i sumen recursos per a la recerca, divulgació i manteniment del patrimoni cultural de Castelló. «Tant el Programa d'Extensió Universitària com el Reclam són programes que ens permeten arribar al territori de Castelló i treballar en l'estudi i desenvolupament de la cultura de la nostra societat a més de ser iniciatives que tenen una excel·lent acollida per part dels habitants dels municipis participants» ha destacat el rector de la UJI, Vicent Climent. «La Diputació sempre estarà al costat de la major font de talent i coneixement de la província, i junts treballarem per canalitzar-ho a favor del desenvolupament dels nostres pobles i per acostar la cultura castellonenca a la nostra gent», ha afegit Moliner.

El Programa d'Extensió Universitària (PEU) és una iniciativa per a la promoció i desenvolupament sociocultural de la província a través d'una oferta de conferències i exposicions així com un cicle de formació itinerant entorn de temes com ara la catalogació del patrimoni o turisme rural per a tots els municipis de menys de 5.000 habitants. L'import destinat a aquest programa és de 65.000 euros.

Per la seua banda, en la Mostra de Teatre Reclam s'invertirà un total de 22.000 euros perquè es duga a terme en diferents municipis de la província, determinats a proposta d'una comissió mixta. Finalment, ambdues institucions definiran conjuntament les temàtiques per a la realització d'estudis de recerca i elaboració d'informes tècnics, per als quals es destinaran 10.000 euros.

(Noticia publicada en Servei de Comunicació i Publicacions )


Noticia en Diario Levante

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural