Projecte de dinamització socioeconòmica amb accent turístic a Viver i Jérica

Escrito por comunautas el . Publicado en Tutories

Els grups de treball de Viver i Jérica han seguit avançant al costat de les tècniques de Formació Per a Adults i el seu tutor de PAIS@rural en el plantejament de les bases per a la formulació d'una estratègia compartida de desenvolupament socioeconòmic que posa l'accent en la dimensió turística. En el marc del procés obert des del mes de febrer de 2014, moment en el qual es van produir les primeres reunions per a explorar l'interès existent en tots dos municipis, en relació amb l'activació d'un procés comunitari que fera a les comunitats locals més protagonistes de l'esbós de propostes orientades a la millora del procés de desenvolupament local, s'ha aprofundit en la identificació dels diversos atractius municipals, així com dels recursos i serveis existents, i a més, s'ha començat a dibuixar el mapa d'actors que es pretenen involucrar en el procés de treball obert.

 

Viver 041114 16

Grup de treball de Viver. Foto: Vicente Zapata

Així mateix s'han organitzat algunes de les claus formulades en sessions anteriors, que semblen ser fonamentals, a la vista de l'anàlisi preliminar de la realitat local, en l'estratègia de desenvolupament socioeconòmic encara per definir, a saber: Implicar, interactuar, planificar i ampliar, dins dels aspectes relacionals i vinculats amb la planificació; Conèixer, informar, promocionar i captivar, considerant la necessitat d'aprofundir en el coneixement i la projecció del potencial endogen; Adequar, potenciar, qualificar i diferenciar, aspectes importants en l'optimització dels recursos i la definició d'un producte original. En les pròximes setmanes s'explicarà ja amb un primer document de treball que arreplega totes les contribucions realitzades fins al moment, i que, en paral·lel, els grups constituïts a Xèrica i Viver començaran a enriquir amb noves aportacions. Es preveu una primera trobada de tots dos grups de treball per a la pròxima primavera, una vegada hagen avançat prou en la labor més particular referida a cadascun dels municipis implicats en el projecte conjunt.

 

Jérica 051114 10


Grup de treball de Jérica Foto: Vicente Zapata

Comentarios  

# MSV 25-11-2014 14:04
Increible, la noticia toda escrita en valenciano cuando los dos pueblos son castellano parlantes. Es que nos estamos volviendo locos?

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural