Cinctorres comença a elaborar el seu 'Projecte de poble'

Escrito por comunautas el . Publicado en Tutories

Cinctorres PdP 071114 25

Amb una representació ciutadana important han començat els treballs per a l'elaboració del marc estratègic de desenvolupament de Cinctorres o 'Projecte de poble'. El tutor de País@rural, Vicente Zapata, va acudir a la sessió programada a les instal·lacions el Faixero, que va respondre a les expectatives d'assistència i participació, en les quals es va plantejaruna dinàmica que pretenia estimular la reflexió i el treball col·laboratiu sobre aspectes ja avançats en una reunió veïnal anterior celebrada a l'ajuntament. Els diferents grups conformats es van encarregar de realitzar aportacions a la situació de partida del municipi, amb la identificació de recursos endògens, d'actors locals i d'experiències compartides d'organització d'activitats amb projecció socioeconòmica. També es va iniciar la valoració dels punts forts i febles del terme, i es va concloure amb un inventari preliminar d'idees que podrien tenir interès per a Cinctorres. Tot això es va plasmar en diferents panells que seguiran rebent aportacions en pròximes trobades.

 

Cinctorres PdP 071114 17

Les persones participants es van comprometre a reunir-se novament en el termini d'un mes per a continuar avançant en el treball iniciat; es van mostrar molt satisfetes amb els resultats obtinguts en la primera sessió conjunta i, a més, van valorar de manera positiva la metodologia utilitzada, que va propiciar la participació activa i la realització de múltiples aportacions. En aquest sentit, cada vegada més veïnes i veïns de Cinctorres estan convençuts de la necessitat de donar aquest pas i convertir-se en protagonistes de la planificació del futur del municipi i, al mateix temps, contribuir al fet que es puguen prendre les decisions més encertades per a millorar la realitat local des de l'ajuntament. El grup de treball que s'ha conformat és prou divers i s'ha plantejat com a repte atraure més persones joves i motivar també la participació del col·lectiu de majors del poble. La tècnica municipal de desenvolupament local coordinarà les pròximes sessions en col·laboració amb el tutor de País@r>ural.

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural