Xèrica i Viver continuen el procés de treball compartit i aprofundeixen en l'autonomia, confluència i projecció

Escrito por comunautas el . Publicado en Tutories

DSC07312

Els grups de treball que reuneixen Xèrica i Viver amb l'objectiu de formular una proposta d'intervenció compartida que n'afavorisca el procés de desenvolupament socioeconòmic, amb èmfasi en el vessant turístic que optimitze les potencialitats i recursos endògens, han definit el seu marc d'actuació per a l'any 2015 d'acord amb el tutor del projecte PAIS@RURAL del Programa d'Extensió Universitària de l'UJI (PEU-UJI).

Després de revisar la tasca realitzada durant 2014, en què es van plantejar els objectius i es van conformar els grups de treball, els quals avancen en la definició de les claus del procés que es pretén impulsar, així com en la identificació dels principals recursos, potencialitats i atractius d'ambdós municipis i en la relació de l'ampli teixit associatiu existent, s'han acordat les principals línies d'actuació per a aquest any, pendents de convertir en un pla de treball durant el pròxim mes d'abril.

Els grups reforçaran la seua autonomia amb la col·laboració de l'equip de Formació Permanent d'Adults de l'Alt Palància, més l'acompanyament del PEU-UJI, i promouran possibles accions conjuntes i aprofundiran en la projecció local de la seua activitat per a aconseguir la participació de més persones i entitats. També es valora la possibilitat d'organitzar unes jornades que puguen servir d'espai de trobada i de treball compartit, en les quals mostren els resultats de la labor desenvolupada des de l'inici de la seua activitat.

DSC07331

En les últimes sessions grupals es va plantejar la realització, a cada municipi, d'una programació anual d'activitats turístiques o amb projecció i interès turístic, que puga oferir informació, tant al resident com als visitants, de l'àmplia oferta d'activitats festives, culturals, formatives, esportives i d'oci i esbargiment que organitzen diverses entitats a Xèrica i Viver, per a afavorir la participació dels seus promotors, siguen ajuntaments, empresariat, col·lectius socials, culturals i esportius, entre altres.

Els grups de treball són diversos i els componen responsables polítics d'ambdós municipis, tècnics municipals, representants de col·lectius socials i culturals, empresariat, professionals vinculats amb la gestió d'entitats i cooperatives, persones que participen a títol particular, junt amb l'equip que facilita les sessions, integrat per una referent de formació permanent d'adults i el tutor del PEU-UJI. A partir del mes d'abril han decidit reunir-se una vegada al mes i dinamitzar la participació de més persones per a intensificar la seua activitat.

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural