El Centre Cultural de Suera revisa el seu treball durant l'última dècada amb l'ajuda del PEU UJI

Escrito por comunautas el . Publicado en Tutories

DSC07427

Divendres passat va tenir lloc la primera trobada organitzada entre les persones del Centre Cultural Suera vinculades amb el projecte SOM Suera Obert [Museu] i els tutors de Pais@rural del Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I que acompanyen processos de desenvolupament sociocultural en diferents pobles de la província de Castelló, amb l'objectiu d'afrontar la revisió de la labor que realitzen des de 2005, data en què es va incorporar aquest original projecte al PEU-UJI.

Mitjançant l'aplicació d'una metodologia eminentment participativa, basada en la reflexió compartida entre les persones que han protagonitzat el projecte SOM Un poble al carrer, s'han començat a valorar els avanços i les millores que es podrien incorporar a una experiència comunitària que ja va anar molt bé considerada en el moment de vincular-se a l'estratègia del PEU-UJI. Aquest procés acabarà amb l'elaboració d'un informe i la realització de noves sessions de devolució i treball conjunt en el Centre Cultural.

El projecte ha seguit una trajectòria ascendent des de la seua formulació i posterior acompanyament per part del PEU-UJI, consolidant-se en el seu marc d'actuació i convertint-se en una important referència per a persones i col·lectius que desitgen emprendre o millorar les seues iniciatives de recuperació i promoció patrimonial. SOM reflecteix a la perfecció alguns dels objectius del PEU-UJI, tals com la seua dimensió comunitària i l'èmfasi en la recuperació patrimonial amb incidència en els processos de desenvolupament rural.

Entre les claus d'aquesta fase del projecte que han afavorit la seua consolidació, segons els seus propis protagonistes, s'han citat inicialment la formació compartida i el coneixement d'altres experiències, la destacada dedicació del grup i la programació realitzada, la constitució d'equips de treball per a ocupar-se de tasques concretes, l'obertura del projecte al poble i la participació del sector comercial, així com la col·laboració amb PEU-UJI. Un poble al carrer s'ha convertit en un significatiu factor per al desenvolupament de Suera.

 

DSC07405

logo-viverCulla logo-jerica  logo-forcall logo-benlloch logo-benassal logo-sant-mateu logo-vilanova Serra d'en Galceran logo-som logo-EACC logo-reviscolares logo-territori-cultural